Ivana Trump, prima soţie a fostului preşedinte american şi mama a trei dintre copiii săi, a decedat la vârsta de 73 de ani. Mesajul postat pe internet de fostul lider de la Casa Albă după tragedie.

Ivana Trump, prima soție a fostului președinte american Donald Trump, a murit

„Sunt foarte trist să-i anunţ pe toţi cei care au iubit-o, şi au fost mulţi, că Ivana Trump a murit la ea acasă în New York", a scris Donald Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social, fără a preciza cauza decesului.

Miliardarul republican a apreciat viața „formidabilă” a fostei schioare de fond și model de origine cehă, care i-a fost soție din anul 1977 până în 1992. „Mândria şi bucuria sa au venit de la cei trei copii ai săi, Donald Jr, Ivanka şi Eric", a asigurat fostul preşedinte american.

„Mama noastră a fost o femeie incredibilă", a transmis familia Trump într-un comunicat, citat de mai multe mass-media americane. „Ea a fugit de comunism şi a adoptat această ţară", au continuat ei.

În luna octombrie a anului 2017, la câteva luni după venirea lui Donald Trump la Casa Albă, Ivana Trump a publicat cartea „Raising Trump” (n.r. „Ridicarea lui Trump”), în care a povestit că i-a învățat pe copiii săi „valoarea banilor, să nu mintă, să nu înșele, să nu fure și respectul pentru alții”.

Divorțul dintre Ivana și Donald Trump a durat trei ani

Prima soție a lui Donald Trump a fost un manechin de origine cehă, Ivana Zelníčková, cu care Trump s-a cununat la 7 aprilie 1977 la biserica colegială Marble din Manhattan. Împreună au trei copii: Donald Jr. (născut la 31 decembrie 1977), Ivanka (născută la 30 octombrie 1981) și Eric (născut la 6 ianuarie 1984). Donald Jr.. Ivanka și Eric sunt în prezent vicepreședinți executivi ai companiei Organizația Trump, iar Ivana a devenit cetățean naturalizat al Statelor Unite în 1988. Donald Trump a fost poreclit „Donaldul” („The Donald”) deoarece soția sa Ivana l-a numit așa într-un articol din 1989 de pe copertă revistei Spy.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

La începutul anului 1990, căsătoria lor a început să șubrezească din cauza aventurii lui Trump cu actrița Marla Maples, scandal care a ajuns în presă. Atunci, Ivana a depus o cerere de divorț, invocând tratamentul „crud și inuman” și infidelitatea magnatului pe care l-a surprins personal pe pârtia de schi din Aspen alături de iubita Marla Maples.

A urmat o bătălie judiciară care s-a întins pe trei ani, divorțul fiind soluționat tocmai în 1992 și fiind unul dintre cele mai scumpe din lume. Ivana a primit de la Trump 20 de milioane de dolari, casa familaită în valoare de 14 milioane de dolari din Connecticut în care au locuit, o pensie anuală de 350.000 de dolari pentru creșterea celor trei copii, dreptul de a-și păstra toate bijuteriile, plus cel de co-folosință a casei luxoase de vacanță Mar-A-Lago din Palm Beach. Timpul și-a făcut treaba, iar cei doi au ajuns la un numitor comun. Astfel, în 2015, prima soție a fostului lider de la Casa Albă a spus că ea și acesta „sunt cei mai buni prieteni”.

Citeste si:
Dezăluiri după autopsia Ivanei Trump, prima soție a fostului...
Dezăluiri după autopsia...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2022 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.