Occidentul sacrifică restul lumii și suferă în urma sancțiunilor mai mult decâr Rusia, a susținut președintele Vladimir Putin
„Aceste sancţiuni provoacă în mare măsură o criză globală. Autorii lor, ghidaţi de ambiţiile lor gonflate şi orbiţi de rusofobie, aplică o lovitură mult mai dură propriilor interese naţionale, propriilor economii şi prosperităţii propriilor cetăţeni”, a spus Putin la o discuţie pe teme economice cu membrii guvernului rus.
„Vedem acest lucru în primul rând printr-o inflaţie puternică în Europa, care se apropie de 20% în unele ţări”, a remarcat preşedintele rus.
În opinia sa, „continuarea obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţe complexe greu reversibile pentru Uniunea Europeană, pentru cetăţenii ei şi pentru ţările cele mai sărace din lume, care deja se confruntă cu riscul de foamete”.
Conform liderului de stat rus, „vina pentru aceasta revine deplin elitelor ţărilor occidentale, care sunt dispuse să sacrifice restul lumii pentru a-şi menţine dominaţia globală”.
„În ce o priveşte, Rusia reuşeşte să facă faţă cu încredere provocărilor externe prin politica sa macroeconomică responsabilă din ultimii ani, precum şi prin deciziile sistemice menite să consolideze suveranitatea sa economică şi securitatea sa tehnologică şi alimentară”, a susţinut liderul de la Kremlin.
Oficialul rus a lăudat scăderea progresivă a inflației, care atinsese în luna martie anul curent 16,7%, cât și aprecierea rublei în urma măsurilor drastice luate de Banca Centrală a Rusiei. La aprecierea rublei a continuat și creșterea excedentului comercial ca efect al sancțiunilor care au restrâns importurile Rusiei. Cursul de schimb era la începutul anului de 85 de ruble pentru un euro și 75 de ruble pentru un dolar, ajungând joi la 6,77 ruble pentru un euro și 65,2 ruble pentru un dolar.
Războiul s-a mutat în Rusia. Ce este obligată să facă armata lui...

Vladimir Putin este de părere că economia rusă a făcut față șocului sancțiunilor occidentale impuse după agresiunea contra Ucrainei și susține că, împotriva dificultăților financiare și logistice rezultate în urma lor, Rusia va profita de ocazia pentru a-și regândi economia bazată acum îndeosebi pe exportul de hidrocarburi.
Companiile ruse vor ocupa treptat ramurile rămase libere după retragerea companiilor străine. Totuși, el a recunoscut că cererea internă în Rusia a scăzut comparativ cu anul trecut și că cetățenii și companiile au tot mai puțini bani.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Rugăciune puternică pentru ajutor imediat
Sursa: garbo.ro
-
BCE vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a înţelege mai bine...
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 2-8 octombrie
Sursa: kudika.ro
-
Casele bune schimbă vieți - cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Ziua Internațională a Cafelei pe 1 octombrie: cine a băut prima dată o ceașcă...
Sursa: retail.ro
-
România va refuza să joace orice meci de fotbal împotriva Rusiei
Sursa: wall-street.ro