Scriitorul israelian Amos Oz, care a ajuns de mai multe ori pe lista scurta a nominalizatilor la Premiul Nobel pentru Literatura, a murit vineri, la varsta de 79 de ani,din cauza unui cancer galopant.

Amos Oz a fost cel mai important prozator si eseist israelian, opera sa fiind tradusa in peste 40 de limbi, scrie Digi24.

S-a nascut la Ierusalim in 1939, parintii sai fiind originari din Polonia si Rusia. La 15 ani se stabileste in kibbutzul Hulda. Dupa absolvirea Facultatii de Filozofie a Universitatii Ebraice din Ierusalim revine in kibbutz, unde practica agricultura si preda la liceul local pana in 1986, cand se muta cu familia in orasul Arad (din Israel).

Printre cele peste 30 de premii si distinctii primite de autor se numara: Premiul Pacii al Editorilor Germani (1992), Premiul Goethe (2005), Premiul Grinzane Cavour (2007), Premiul Príncipe de Asturias pentru literatura (2007), Premiul Heinrich Heine (2008), Premiul Franz Kafka (2013).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.