ONG-ul le cere tarilor bogate sa accepte cel putin 10% dintre cele 4,8 milioane de persoane care au fugit din calea razboiului din Siria si care au fost inregistrate in regiune. Insa, pana in prezent, tarile bogate au reinstalat doar 67.100 de persoane, reprezentand 1,39% dintre refugiati, potrivit Oxfam.
Organizatia a publicat acest raport inaintea Conferintei Internationale sub egida ONU prevazute miercuri la Geneva, in cadrul careia tarile participante urmeaza sa fie indemnate sa creeze locuri in vederea reinstalarii unor refugiati sirieni.
Marea majoritate a refugiatilor se afla in tarile vecine Siriei, devastata de un razboi care a intrat in al saselea an, scrie MEDIAFAX.
Conferinta ONU, care urmeaza sa fie deschisa de catre secretarul general Ban Ki-moon, are ca obiectiv o "impartire a responsabilitatii globale" in legatura cu criza refugiatilor, provocata de razboiul din aceasta tara, soldat cu peste 270.000 de morti.
Potrivit Oxfam, doar trei tari bogate - Canda, germania si Norvegia - au facut mai mult decat ceea ce era necesar sa faca - in functie de situatia lor economica - in primirea permanenta a unor refugiati.
Alte cinci tari - Australia, Finlanda, Islanda, Suedia si Noua Zeelanda - s-au angajat sa faca mai mult cu 50% decat le revine, iar alte aproximativ 20 tari analizate de Oxfam se afla sub asteptari.
Astfel, Franta s-a angajat pana in prezent sa primeasca 1.000 de refugiati sirieni, reprezentand 4% dintre cei 26.000 de oameni pe care urmeaza sa-i primeasca in principiu.
Statele Unite - care au reinstalat 1.812 refugiati sirieni si au anuntat ca vor primi alti 10.000 - s-au angajat la un nivel de 7% din cei aproximativ 171.000 de refugiati considerati drept partea lor.
Olanda a atins, de asemenea, 7%, Danemarca 15%, iar Marea Britanie un nivel de 22%, potrivit Oxfam.
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...

"Tarile cu o economie puternica, cu servicii performante si infrastructuri dezvoltate pot reinstala imediat 500.000 de refugiati, daca vor acest lucru", a apreciat Winnie Byanyima, directoarea Oxfam.
Byanyima a subliniat ca in Liban unul din cinci locuitori este refugiat sirian, iar in Iordania unul din zece.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, eDIH4Society, lansat oficial la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Eset: Oamenii își setează până la cinci parole uşor de ghicit, după care le...
Sursa: wall-street.ro