Actrita Ani Cretu critica dur declaratiile facute recent de catre premierul Mihai Tudose privind obligativitatea vaccinarii. Controversa are loc in situatia in care peste 200.000 de copii cu varste intre 9 luni si 9 ani sunt nevaccinati impotriva rujeolei, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a introdus Romania intre cele 5 tari care insumeaza la nivel global peste 80% din numarul de imbolnaviri de rujeola, scrie adevarul.ro.

Recent, premierul Mihai Tudose a declarat ca se gandeste la introducerea obligativitatii vaccinarii si i-a numit iresponsabili pe parintii care refuza sa isi imunizeze copii.

Declaratiile sale nu au ramas fara ecou, iar printre cele care au reactionat la spusele primului ministru se numara si actrita Ani Cretu, mama a unui copil care a inceput sa aiba probleme de sanatate dupa ce a fost vaccinat.

Iata mai jos textul declaratiei:

"Ani Cretu, mama a unui copil de 4 ani si 4 luni, ii cer Primului Ministru al Romaniei din acest moment, Mihai Tudose, sa revina asupra Declaratiei publice a domniei sale in ceea ce priveste vaccinarea, legea obligativitatii si decaderea din drepturile parintesti pentru refuzul parintilor de a-si vaccina copiii.

Declaratia domniei voastre incalca toate drepturile pe care Constitutia Romaniei mi le ofera! Declaratia domniei voastre ma lezeaza in mod direct si instiga la vanatoare de "nesupusi", ceea ce contravine fiintei umane, a dreptului de a dispune de mine insami si de a de a-mi exercita datoria de parinte!

In primul rand: va decad EU din functia de Premier al tarii MELE! Sunteti in acea functie pentru ca eu am votat! Nu conteaza PE CINE am votat. EU am votat. Dvs. sunteti acolo pentru un timp determinat. Eu sunt cetatean roman pentru ca m-am nascut roman. Eu v-am ales pe dvs si nu dvs pe mine!

Copilul MEU este al MEU al meu in totalitate pana la 18 ani, dupa care isi apartine siesi. Eu l-am primit in DAR de la Dumnezeu. Fiinta umana nu apartine nimanui in afara de parinti, nicidecum unei "entitati" numita statul! (scris cu litere mici), caci el exista prin mine, prin noi, cetatenii acestei tari!!! Statul NU este un uter comun, o mama surogat ce ne da copiii spre crestere. Copilul apartine celor care il iubesc, il apara, il hranesc - parintilor lui.

Primul ministru NU poate confisca o fiinta umana caci fiinta umana este libera (vezi Drepturile Omului). Primul ministru NU are dreptul sa se pronunte in privinta mea ca parinte, intrucat el nu este abilitat sa vorbeasca despre asta. Primul ministru are obligatii si NU drepturi.
Are obligatia sa imi asigure siguranta individuala si nationala.
Are obligatia sa imi asigure independenta nationala.
Are obligatia de a proteja cetatenii Romaniei si granitele acesteia.
Are obligatia de a respecta Constitutia tarii care este "Biblia" oricarui stat de drept (iar declaratia publica a domniei voastre o incalca grav).
Are obligatia sa imi ofere un sistem sanitar decent, demn de o tara capitalista.
Are TOATE obligatiile din lume, dar nu drepturi!
Are obligatia sa faca toate demersurile, cu toate resursele si cu toate organismele abilitate sa asigure investigatii si tratamente copiilor Romaniei!!! (vezi copiii cu alergii - in afara de IgE total, test nespecific si Prick test - NU EXISTA GRATUITATE! In Romania NU se stie nici numarul aproximativ al copiilor cu alergii caci NU exista posibilitatea parintilor sa investigheze acest lucru).

Citeste si:
Laura Cosoi, despre a patra sarcină. Actrița își trăiește visul:...
Laura Cosoi, despre a patra...

Pentru ca sistemul de sanatate al tarii NU permite, nu faciliteaza investigatii GRATUITE in vederea stabilirii numarului cat mai aproape de adevar al copiilor alergici, il somez pe dl Premier Mihai Tudose sa isi retraga afirmatiile intrucat, in vederea exercitarii actului vaccinal, pacientul TREBUIE sa fie clinic sanatos - fara atopie (alergie).

In al doilea rand, sunt parinte de copil ce inca sufera de efecte post vaccinale. Efectele au aparut dupa vaccinul de la 2 luni cand, fie nu s-a dorit, fie nu s-a stiut (ceea ce nu scuza gravitatea faptului) a fost "diagnosticat" eronat cu reflux gastro-esofagian, a primit tratament eronat cu antibiotice si Motillim pe care l-am cumparat din afara tarii, la recomandarea medicilor (ATENTIE - Motilliun - medicament interzis sub varsta de 1 an - a se vedea insasi declaratia dr. Mihai Craiu de la dezbaterea publica din 11 mai 2017 pentru proiectul de lege cu privire la obligativitatea vaccinarii).

Citeste si:
Social-democrații vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție...
Social-democrații vor ca...

Faptul a fost repetat si la varsta de 4 luni - aceleasi reactii - tratamentul a continuat - diagnostic infirmat prin testare specifica abia la varsta de 4 luni si 3 saptamani. Situatia copilului meu a scapat de sub control dupa vaccinarea cu ROR la varsta de 1 an si 2 luni, urmata de 10 luni si jumatate de diarei cronice, aparitia intolerantelor si a alergiilor.

Diferenta intre mine si Primul Ministru actual este ca EU ȘTIU ce vorbesc! Dumnealui NU!
Mentionez ca am cheltuit si inca mai cheltui sume enorme pentru refacerea copilului si ii cer sa ma ajute! Sa imi dea bani de la dumnealui in cazul in care ii pasa atat de mult de copiii acestei tari! Copilul meu este si el copilul acestei tari. Copiii vostri, dragi romani, sunt copiii acestei tari. Tara noastra, Romania, NU este STATUL. Statul este o entitate care are nevoie de noi toti ca sa existe. Daca noi nu o recunoastem, ea nu exista. Imi iubesc tara! Imi iubesc enorm tara! Dar cei care se afla in fruntea ei, cei pe care NOI i-am pus sa fie acolo, NU ne iubesc.

Citeste si:
Medicii trag un semnal de alarmă asupra pericolului de întrerupere...
Medicii trag un semnal de...

Copilul meu este un copil vaccinat. Și asta imi este singurul regret in cei 38 de ani si jumatate de viata! Eu nu ma tem de copiii nevaccinati si nu ii consider un pericol pentru mine si copilul meu. Altfel, vaccinarea devine o utopie!

Domnule Prim-Ministru al Romaniei, va solicit sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca dumneavoastra aveti incredere in actul vaccinal (vaccin), de ce va temeti de nevaccinati ? Riscati sa faceti o forma usoara a unei boli a copilariei.

A propos: dvs, Domnule Ministru, v-ati vaccinat?!? La adulti, forma de rujeola este una grava. Astept vaccinarea dumneavoastra in PUBLIC, dupa care va dam voie sa aveti opinii despre acest subiect!
Tema dumneavoastra cu privire la aceasta problema este urmatoarea: va cer sa raspundeti public care si UNDE este publicata procedura/protocolul medical prin care un medic poate deosebi:
- o diaree cauzata de vaccinare si una fara legatura cu vaccinarea, avand in vedere ca diareea este un efect advers al vaccinarii, trecut pe prospecte.
- o alergie cauzata de vaccinare
- o meningita cauzata de vaccinare
- deces cauzat de vaccinare
Pana atunci, va rog frumos, domnule Prim-Ministru Mihai Tudose, sa va faceti datoria pe care o aveti de cand ati primit acest fotoliu!
Ani Cretu - mama".

Citeste si:
Spania începe vaccinarea împotriva variolei maimuței
Spania începe vaccinarea...

Recent, un raport al Ministerului Sanatatii releva faptul ca peste 200.000 de copii cu varste intre 9 luni si 9 ani sunt nevaccinati impotriva rujeolei. Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus Romania intre cele cinci tari care insumeaza la nivel global peste 80% din numarul de imbolnaviri de rujeola. In acest moment, in legislatia din Romania nu exista nicio prevedere care sa oblige sau sa interzica parintilor sa-si vaccineze copiii. Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca in viitoarea lege a sanatatii care este acum in deabatere exista astfel de obligatii si exista prevazut faptul ca parintele care semneaza ca nu isi vaccineaza copilul isi asuma toata responsabilitatea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.