O noua metoda de identificare a embrionilor in uter ar putea creste cu pana la 50% sansele de reusita a fertilizarii in vitro, au afirmat cercetatorii din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Prezenta unor niveluri ridicate de ADN, aparute in embrion in urma activitatii unor celule producatoare de energie, reprezinta un semn ca acesta nu va reusi sa se cuibareasca in uter si sa duca la sarcina, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Cercetatorii au descoperit un prag al acestor niveluri de ADN, sub care embrionii au cele mai mari sanse sa se cuibareasca in uter si peste care unii nu au reusit acest lucru. Desi numeroase cupluri fac in fiecare an tratamente de fertilizare in vitro, sansele de sarcina sunt reduse, cel mai adesea deoarece embrionul nu reuseste sa se cuibareasca in uter - fenomen pus pe seama unor defecte genetice ale embrionului, dar chiar si atunci cand acesta este sanatos, transmite MEDIAFAX.

Cercetatorii britanici considera ca descoperirea acestui prag ar putea explica unul din trei esecuri ale implantarii embrionului in uter.
Rata de succes a fertilizarii in vitro este de regula intre 20 si 30%.

Aceasta proportie ar putea ajunge la 40% dupa testarea genetica a ovulului sau embrionului inainte de implantare, pentru descoperirea anomaliilor cromozomiale, ce reprezinta o cauza importanta a avorturilor si a unor afectiuni genetice, precum sindromul Down.

"Credem ca adaugarea acestui biomarker in procesul de fertilizare va creste rata de succes la 50 sau 60%. Este un test foarte simplu, are nevoie doar de cateva ore si, desi nu am stabilit un pret inca, va fi totusi foarte ieftin", a spus Elpida Fragouli, de la Departamentul de obstetrica si ginecologie Nuffield, al Universitatii Oxford.

Elpida Fragouli a afirmat ca patru sau cinci clinici din Marea Britanie si Spania folosesc deja aceasta procedura in mod gratuit pentru a obtine informatii care sa duca la punerea pe piata a testului.

Rezultatele cercetarii nu au fost inca publicate intr-o revista de specialitate, insa au fost prezentate pentru prima oara in cadrul Conferintei anuale a Societatii europene pentru reproducere umana si embriologie (ESHRE) de la München.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.