Scumpirile la pompă i-au făcut pe mulți șoferi să-și lase mașinile în fața casei și să apeleze la mijloacele de transport în comun. Traficul în Capitală, cel puțin, este din ce în ce mai liber din acest motiv. Prețul la motorină și benzină s-a majorat cu aproape 10% într-o singură lună, iar specialiștii avertizează că schimbările nu se opresc aici. Mai e un pas până când costul unui litru de benzină să ajungă la 8 lei.
Nouă zi, noi scumpiri la carburanți. Nu mai face nimeni plinul
Benzina și motorina se vând în România la cele mai mari prețuri din istorie. Un litru de benzină premium se apropie de 8 lei în Bucureşti. Conform peco-online.ro, benzina premium se vindea și cu 7,93 de lei la o stație Rompetrol din nordul Bucureștiului, în vreme ce motorina premium a ajuns la 7,65 de lei la aceeași stație.
Benzina standard se vindea cu preţuri între 6.86 lei per litru la una dintre staţiile gestionate de Lukoil pe Şoseaua Alexandriei şi 7,28 la o staţie Rompetrol din Şoseaua Siseşti.
Pentru un litru de motorină standard, în București, șoferii trebuie să dea între 6,90 lei per litru la o stație Lukoil din sectorul 1 până la 7,16 lei pe litru la o stație Rompetrol în nordul orașului. Experții transmit că și în perioada următoare vor mai fi scumpiri la pompă, dat fiind că se estimează ca un baril de petrol să ajungă la prețul de peste 100 de dolari.

Cum poți face economie
În ultima lună, prețul carburanților s-a mărit cu 8%, ceea ce înseamnă o creștere de cel puțin 25 de lei la un plin mediu de 50 de litri. Confrom statisticii, combustibilii sunt în topul scumpirilor. Într-un singur an, costul acestora a sărit cu aproximativ 25%. Cei care vor să facă economie pot alimenta de la benzinăriile de la marginile orașelor, unde motorina și benzina sunt mai ieftine cu circa 15 bani pe litru.
„Creșterea prețului carburanților trebuie pusă în legătură directă cu scumpirea barilului de petrol. A trecut deja de 90 de dolari per baril și se îndreaptă spre granița de 100 de dolari. Țările producătoare nu reușesc să facă față cererii de petrol la nivel internațional, iar pe de altă parte această cotație reflectă îngrijorarea investitorilor cu privire la situația din Ucraina”, Adrian Negrescu, analist financiar.
Citeste si:Unde e lege, e și spațiu de manevră. Regulile de la pompă, după...
![]()
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt echipele care concurează la America Express? Acum s-a aflat! Ce...
Sursa: kudika.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
România, pe locul 1 în UE la numărul de podgorii. Avem însă viță de vie...
Sursa: wall-street.ro