De la 1 ianuarie 2022, benzina și motorina se va scumpi, în urma creșterii accizelor. Începând din noul an, șoferii vor plăti, cu tot cu TVA, cu aproximativ 7 bani în plus pe litru de carburant.

Anul 2022 ne aduce o scumpire la carburanți

Aproximativ jumătate din prețul de la pompă constituie taxe care se îndreaptă spre bugetul de stat.

Recent, un litru de benzină a ajuns să coste sub pragul de 6 lei, după ce în luna octombrie prețul acestuia crescuse destul de mult, ca urmare a scumpirii barilului de petrol, care a ajuns în prezent la 75 de dolari.

Românii folosesc a doua cea mai ieftină benzină din UE

Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna octombrie românii achitau la pompă cu 23% mai mulți bani față de aceeași lună a anului trecut. Chiar și în aceste condiții, România utiliza a doua cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană.

În urmă cu două luni, Consiliul Concurenței a menționat că are în plan desfășurarea unei analize pe piața comercializării angro de carburanți auto cu scopul de a identifica cauzele care au dus la majorarea de prețuri ale carburanților, precum și eventualele disfuncționalități ale pieței.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.