Cel supranumit "Rechinul" se va intalni pe 23 martie, pentru titlul de challenger, la centura mondiala WBC, cu Rico Hoye. Adversarul romanului si-a inceput cariera in urma cu 5 ani, reusind sa treaca in palmaresul sau 20 de victorii din 21 de meciuri.

Fostul detinut a fost doborat o singura data prin KO de Clinton Woods, in anul 2005. Faptul ca viitorul sau adversar a fost inchis pentru crima nu-l deranjeaza pe ploiesteanul Diaconu, care a marcat in intreaga sa cariera 23 de succese din tot atatea intalniri.

"Nu ma afecteaza cu nimic faptul ca a facut inchisoare pentru o crima. Probabil ca nu a avut curajul sa lupte cu mainile goale", a mentionat romanul.

Americanul Rico Hoye, viitorul adversar al lui Diaconu, are o poveste incredibila. La varsta de 16 ani, Hoye, de religie ortodoxa, a fost implicat intr-o lupta de strada in Detroit in care a fost impuscat mortal un om. Urmarea incidentului a fost inchisoare pentru zece ani. "Nu vreau sa mai ratez inca o sansa. Visul meu este sa ajung campion mondial. In ring va fi multa electricitate", a declarat americanul.