Catalin Chelu, cel care ar fi incercat mituirea fostului secretar de stat in MAI Dan Fatuloiu, precum si ceilalti trei acuzati in dosar vor fi cercetati in libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, vineri, eliberarea acestora din arest.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei de miercuri a Tribunalului Bucuresti de a-i lasa liberi pe Catalin Chelu, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, acuzati in dosarul "mita la MAI".

Decizia de vineri a instantei este definitiva, astfel ca acestia vor fi pusi in libertate, relateaza MEDIAFAX.

Tribunalul Bucuresti dispusese, miercuri, cercetarea in stare de libertate a omului de afaceri galatean Catalin Chelu, precum si a celorlalti trei acuzati din dosar, decizia fiind luata la o zi dupa audierea chestorul Dan Valentin Fatuloiu in calitate de martor denuntator.

  • In acest proces, Catalin Chelu este judecat pentru dare de mita si cumparare de influenta. Ceilalti trei apropiati ai sai, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, sunt judecati pentru complicitate la dare de mita.

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, in 19 noiembrie 2010, un flagrant delict
in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro lui Dan Valentin Fatuloiu.

Catalin Chelu, Stefan Badea, Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu au fost retinuti in 20 noiembrie 2010, o zi mai tarziu fiind arestati, ulterior fiind deferiti justitiei.

In 23 noiembrie 2010, Fatuloiu a fost revocat din functie, la scurt timp dupa scandalul privind mita de un milion de euro, propusa in cabinetul ministerial si data in parcarea MAI.

  • Dan Valentin Fatuloiu a recunoscut, marti, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, ca familia sa avea afaceri cu societatea Alprom, condusa de Catalin Chelu, dupa ce Antonel Bunu a prezentat judecatorului documente contabile din care rezulta legaturile de afaceri.

Antonel Bunu a mai sustinut ca si firma socrului lui Fatuloiu, Ion Oancea, a derulat afaceri cu societatea Alprom pe vremea fostei conduceri, precum si o firma a varului chestorului, stabilit in Germania.


"In anul 2002, socrul meu, Ion Oancea, si Stefan Badea au avut o firma ce a realizat afaceri cu Alprom privind achizitionarea de cherestea si masa lemnoasa. (...) Ambele societati, Pan Carmi si Mondo Mobil, au derulat contracte cu Alprom. Ele erau ale varului meu, Balasoi, care locuieste in Germania. Aceste afaceri au fost corecte, nefiind probleme cu statul. Nu cunosc activitatile sotiei mele in aceste firme si nici ce comisioane incasa. Ea era administratorul acestor firme. Actionarul majoritar era varul meu din strainatate. (...) Nu nu am fost la Registrul Comertului pentru a-mi da acordul ca sotia mea sa faca firmele la adresa de domiciliu"
, a declarat Fatuloiu.

Citeste si:
Omul de afaceri Catalin Chelu, dat in urmarire nationala
Omul de afaceri Catalin...

  • Intrebat despre cum un document secret al IGPR privindu-l pe inculpatul Bunu a fost gasit la perchezitii in masina acestuia din urma, Fatuloiu a precizat ca fiul sau "nu avea acces la documentele de serviciu" ale sale. El nu a putut explica aceasta scurgere de informatie din cadrul institutiei.

Fatuloiu si fiul acestuia, ambii denuntatori in acest dosar, au reiterat acuzatiile de dare de mita aduse la adresa celor patru. In depozitia sa, Fatuloiu a aratat instantei ca nu este in dusmanie sau relatii de prietenie cu niciunul dintre cei patru inculpati in dosar si ca a aflat despre faptul ca omul de afaceri Catalin Chelu doreste sa-i ofere o mita de un milion de euro de la fiul sau, Alexandru, care aflase de acest demers de la Stefan Badea, moment in care a si facut autodenunt, restul actiunilor sale si ale fiului sau fiind facute sub comanda procurorului de caz.

Intrebat despre posibile amenintari aduse direct sau indirect de catre inculpatii din dosar sau de alte persoane, Fatuloiu a aratat ca la una dintre intalnirile fiului sau cu afaceristul Stefan Badea, acesta i-ar fi relatat ca "omul de afaceri Catalin Chelu este foarte dur cand nu se respecta tranzactiile" si ca este in stare sa angajeze un ucrainean pentru "lezarea" sa sau a familiei sale.

Fatuloiu a confirmat si momentul flagrantului delict, precizand ca in acea zi a mers cu Chelu la masina acestuia, de unde, la indicatiile omului da afaceri galatean, a ridicat o punga de plastic, transparenta, cu "teancuri, fisicuri de bani".
Citeste si:
Elena Udrea susține că nu poate sta în arest pentru că suferă de...
Elena Udrea susține că nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.