Catalin Chelu si celelalte trei persoane retinute in cazul presupusei mite oferite lui Valentin Fatuloiu au fost arestati peventiv pentru 29 de zile, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis, duminica dimineata, cererea procurorilor DNA in acest sens.

Unul dintre avocati a spus ca in acest caz sunt si probe ambientale, relateaza MEDIAFAX.

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost dusi in arestul Directiei Cercetari Penale.

Hotararea Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au inceput, sambata seara, in jurul orei 23.00, dezbaterile in acest proces.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Stefan Badea este acuzat ca i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fatuloiu, a spus avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu.


Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT.

Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, apropiati ai omului de afaceri Catalin Chelu si asociati in firme alaturi de acesta, au fost prinsi alaturi de Chelu in urma flagrantului delict din fata sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, impreuna cu Chelu pentru a-i oferi mita lui Fatuloiu.

  • Avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat, ca fapta de cumparare de influenta, una dintre cele doua acuzatii aduse clientului sau, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost dati.
In schimb, surse din Politie au declarat pentru Gandul ca: "Banii s-au dat in mod direct. Chelu a urcat singur in biroul secretarului de stat, asa cum se stabilise prin discutii. In birou a ajuns fara bani, pentru ca a spus ca ii e frica. Atunci secretarul se stat a decis sa coboare la masina omului de afaceri, pentru ca acesta sa ii dea banii. Erau peste 2 miliarde de lei vechi, pusi intr-o punga. Tot atunci lui Fatuloiu i-au aratat si masinile promise ca spaga, cele doua limuzine".
Citeste si:
Omul de afaceri Catalin Chelu, dat in urmarire nationala
Omul de afaceri Catalin...

  • Fatuloiu a primit in vara un mesaj amenintator de la Chelu

De asemenea, Gandul dezvalui ca Fatuloiu ar primit un mesaj din partea lui Chelu inca din in vara acestui an, dupa declansarea investigatiilor, cand i s-a cerut o intalnire cu acesta. Pentru a fi mai convingator, mesagerul i-a transmis ca daca nu va cadea la pace va fi distrus.

La scurt timp dupa acest moment, Fatuloiu anunta DNA-au si colaboreaza direct cu anchetatorii in acest caz, inclusiv acceptand folosirea tehnicii de supreaveghere si monitorizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.