Avocații Elenei Udrea au încercat să îi convingă pe judecătorii din Bulgaria să o plaseze în arest la domiciliu, motivând că aceasta suferă de osteoporoză și nu se poate trata în închisoare.

În plus, susțin avocații fostului ministru al Transporturilor, Udrea ar fi închiriat un apartament în Sofia pentru următorii 7 ani, drept pentru care au cerut arestul la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Judecătorii bulgari nu au fost impresionați de cele prezentate de avocații Elenei Udrea și au spus că boala acesteia poate fi tratată și în închisoare. Fostul ministru rămâne în arest preventiv în țara vecină.

Extrădarea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, confirm legislației din Bulgaria. Elena Udrea a fost condamnată, pe 7 aprilie, la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, decizia fiind definitivă.

Ce este osteoporoza, boala de care suferă Elena Udrea

Osteoporoza este o boala caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase (demineralizarea osoasa), asociata cu risc crescut de fractura. Termenul “osteoporoza” se traduce, literalmente, prin “os poros”. Boala este tacuta, putand sa evolueze timp de mai multi ani, fara simptome, pana cand se produce o fractura. Osteoporoza poate duce la o pierdere in inaltime si la aparitia cifozei (cocoasa-curbarea severa a coloanei cervico-toracale), informează doctorortoped.ro.

Osteoporoza este o problema majora de sanatate care afecteaza mai bine de 27 milioane de indivizi la nivelul Europei si reprezinta cauza a mai mult de 3,5 milioane de fracturi osoase pe an. Potrivit Fundatiei Internationale de Osteoporoza, numarul facturilor cauzate de osteoporoza poate ajunge pana la 4,5 milioane anual pana in 2025.

Una din doua femei si unul din patru barbati de peste 50 de ani va suferi de cel putin o fractura ca urmare a osteoporozei. Cauzele exacte ale aparitiei osteoporozei nu sunt cunoscute, insa exista mai multi factori ce pot duce la instalarea bolii: îmbătrânirea, factorii ereditari, alimentatia si stilul de viata, consumul unor medicamente si afectiunile asociate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.