Stefan Badea, partenerul de afaceri al lui Catalin Chelu, i-a propus, in 9 noiembrie, secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu "500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final", sumele fiind consemnate pe o hartie, fara a se discuta despre ele.

"Chiar din primele secunde ale intalnirii Badea Stefan i-a solicitat denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin o coala de hartie si un pix, iar ulterior a consemnat olograf urmatoarele mentiuni: «500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final»", se arata in referatul cu propunerea de arestare a lui Catalin Chelu si a celor trei complici ai sai, relateaza MEDIAFAX.

Conform cronologiei evenimentelor care fac obiectul dosarului "mita la MAI", fiul secretarului de stat, Alexandru Fatuloiu, s-a intalnit in 20 august cu Stefan Badea si Antonel Bunu, doi dintre apropiatii lui Catalin Chelu, discutia fiind inregistrata ambiental.
Potrivit convorbirilor, Alexandru Fatuloiu i-a dat lui Antonel Bunu numarul de telefon al tatalui sau, pentru a fi transmis mai departe omului de afaceri Catalin Chelu, "urmand ca pe viitor discutiile referitoare la interventiile pentru facilitarea solutionarii favorabile a unor dosare" sa fie purtate numai de Dan Fatuloiu cu Chelu.

"In acest sens, Bunu Antonel a precizat: «Eu sunt de acord sa ma onorez, chiar si in avans, nu-i problema asta, sunt solvabil, adica nu mi-e teama de esecuri sau de nerealizari», mentionad si ca: «Eu, de saptamana viitoare, cu Stefan (Badea, n.r.), ne apucam de treaba»"
, se consemneaza in documentul citat.

Mita in MAI: Care sunt dedesubturile scandalului?

Ulterior, a mai avut loc o serie de discutii intre toate partile implicate, pana la data de 9 noiembrie, cand in discutia dintre Badea si Dan Fatuloiu s-a precizat exact suma totala propusa ca mita secretarului de stat.

"Badea Stefan a explicat ca s-a stabilit sa fie data denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin suma totala de 1.000.0000 de euro, urmand ca o prima transa de 50.000 de euro sa ii fie remisa in numerar, o a doua transa, de 300.000 de euro, prin intermediul denuntatorului Fatuloiu Alexandru, adica sub aparenta unei afaceri care sa fie derulata prin societatea acestuia, iar o a treia transa, de 200.000 de euro sa fie data tot in numerar, dupa obtinerea solutionarii favorabile a dosarelor in care sunt cercetati Chelu Catalin si apropiatii acestuia", se arata in actul DNA.

Stefan Badea a mai spus ca omul de afaceri Catalin Chelu nu trebuie sa stie despre intreaga suma ce ii va fi data lui Dan Fatuloiu, ci doar despre prima transa, care reprezinta suma de 500.000 de euro, in numerar.
Fatuloiu l-a intrebat pe Badea daca isi opreste si el o parte din cei un milion de euro, iar acesta i-a confirmat ca ii va reveni si lui o parte, fara a preciza insa despre ce suma este vorba.

Citeste si:
Catalin Chelu, dus la spital dupa ce i s-a facut rau la instanta
Catalin Chelu, dus la spital...

In aceeasi discutie s-a precizat ca suma de 500.000 de euro ii va fi data lui Dan Fatuloiu in cursul lunii noiembrie. Mai mult, Stefan Badea a subliniat ca restul sumei de bani promisa va fi data in modalitatea prezentata de el, "mentionand si ca se va ajunge 700.000 - 800.000 de euro".

Dan Fatuloiu a insistat ca banii sa fie dati direct de Chelu. Astfel, in seara de 12 noiembrie, in jurul orei 21.00, Dan Fatuloiu s-a intalnit in biroul sau de la MAI cu Stefan Badea, care i-a transmis ca afara este Catalin Chelu, precizand ca omului de afaceri ii este teama sa poarte discutia in acel loc deoarece convorbirea ar putea fi inregistrata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.