Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat astazi ca a solicitat eliberarea din functie a secretarului de stat, Dan Fatuloiu, si a sefului Politiei Romane, Petre Toba, in urma verificarilor declansate in scandalul de la Piatra Neamt. Totodata, seful politiei nemtene, Aurelian Soric, si-a depus demisia.

  • [UPDATE] Igas: Am cerut eliberarea din functie a lui Fatuloiu si Toba, in urma verificarilor de la Neamt
Totodata, Traian Igas a spus ca asteapta ca acei sefi de post, care au afirmat ca isi vor da demisia daca Aurelian Soric va fi demis din functia de sef al IPJ Neamt, "sa se tina de cuvant" si sa demisioneze.

Traian Igas a subliniat ca ia solutii echilibrate, percizand ca a venit la Ministerul Administratiei si Internelor sa faca ordine, "nu sa stea cu mainile incrucisate".

Ministrul a anuntat ca Liviu Popa va prelua postul de secretar de stat in locul lui Fatuloiu, iar Ioan Dascalu cel al lui Petre Toba.

  • [UPDATE] Fatuloiu nu a comentat posibila sa demitere
Secretarul de stat in MAI, Dan Valentin Fatuloiu, s-a intalnit astazi cu politistii la IPJ Cluj si a parasit sediul fara sa faca comentarii despre posibila sa demitere din functie.

Comandantul IPJ Cluj, comisarul sef Ioan Pacurar, a declarat ca Fatuloiu a prezentat proiectele privind reformarea Politiei si le-a cerut politistilor sa spuna cu ce probleme se confrunta in activitatea lor
.

Potrivit sursei citate, Fatuloiu le-a spus, de asemenea, politistilor ca intrarea in Spatiul Schengen va presupune un volum mai mare de munca si, de asemenea, a vorbit despre posibile restructurari in MAI.

  • Petre Toba si Dan Fatuloiu, propusi pentru schimbarea din functii
Seful Politiei Romane, Petre Toba, si secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, au fost propusi pentru schimbarea din functii, cererile de demitere a acestora fiind trimise la Guvern, au declarat astazi pentru MEDIAFAX surse oficiale.

In locul lui Petre Toba ar urma sa fie numit Ioan Dascalu, atasatul de Interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, in timp ce inlocuitorul lui Fatuloiu ar urma sa fie Liviu Popa, seful Directiei Generale Anticoruptie. In prezent atasat cu afaceri interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, Ioan Dascalu s-a mai aflat la conducerea inspectoratelor judetene de politie din Arad si Timis, intre 2005 si 2007, fiind numit la comanda IPJ Timis la ordinul sefului IGPR de la acea data, Dan Fatuloiu, potrivit Realitatea.

Potrivit legii, Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

  • Numele secretarului de stat in MAI, Dan Fatuloiu, legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie

Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru, administrator a sase firme, l-a denuntat pe omul de afaceri Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro
.

Secretarul de stat Dan Fatuloiu i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, martea trecuta, demiterea sefului Politiei Romane, Petre Toba. Acesta declara ca daca Igas nu il demite pe Toba, isi va da demisia.

Cererea de demitere a sefului IGPR a venit in urma scandalului de la Piatra Neamt, in urma caruia s-a pus problema demiterii si sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric. Fatuloiu sustine ca Petre Toba a adus Politia Romana la nivelul de acum zece ani.

Citeste si:
Ministrul Educatiei va retrage titlurile de doctor detinute de...
Ministrul Educatiei va...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.