Dupa succesul inregistrat anul acesta in cea de-a doua zi de B’ESTFEST,celebrul grup de muzicieni francezi Nouvelle Vague va reveni in toamna in Romania. Spectacolul va avea loc pe scena Salii Palatului din Bucuresti, in data de 22 noiembrie.
Nouvelle Vague este un grup tanar, fresh infiintat de producatorii francezi Marc Collin si Olivier Libaux, iar numele lor poate fi legat atat de "Frenchness" si "artiness” (adica de stilul boem al artei franceze din anii '60 si noul val al Cinematografiei Franceze). Acest new-wave este chiar sursa cantecelor cantate de Nouvelle Vague, la care se adauga inspiratia muzicii punk si post-punk. Tradus ad-literam „Nouvelle Vague” este echivalent cu „new wave” in engleza si „bossa nova” in portugheza, si are drept crez artistic miscarea de revitalizare a chanson-ului traditional.

Pe primul lor album, cu care au debutat in 2004, Nouvelle Vague a „reinviat mortii” clasici aratand clar ca e vorba de un nou val, reinterpretand melodii deja consacrate in stilul bossa nova. Ei readuc la viata, intr-o interpretare proprie, piese celebre precum "God Save The Queen" (Sex Pistols), "Blue Monday" (New Order) sau "Too Drunk to Fuck" (The Dead Kennedys). Piesele sunt remodelate, iar trupa se voia a fi o "parada de cantareti", initiatorii recrutand oamenii cei mai potriviti : (Anaïs Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Mélanie Pain si Marina Céleste) pentru a trece in palmaresul lor XTC, Modern English, The Clash, Joy Division and The Undertones. Diferitele voci feminine care s-au perindat in fiecare piesa a Nouvelle Vague, sunt folosite pentru a da fiecarui cantec o anumita unicitate si calitate asoundului.


Vara aceasta, trupa a impresionat publicul B’ESTFEST cu un show de exceptie, reinterpretand intr-un mod original hituri celebre precum "Love Will Tear Us Apart", "Too Drunk to Fuck", "Blue Monday", "Friday Night, Saturday Morning".

Desi multa lume ii acuza ca se complac in coveruri, modul exceptional in care reusesc sa le dea amprenta de Nouvelle Vague, este chiar o performanta. Deci este o dovada clara de profesonalism imbinat cu nebunie de scena si sa fim sinceri, cine a fost la B’ESTFEST a putut sa se convinga singur. Francezii chiar isi fac bine treaba, se pricep de minune „sa stoarca” tot din instrumente, fie ca-i vorba de chitara, bass, percutii sau coarde vocale. Nicio nota pe langa, nicio orchestratie prea pretentioasa sau in contrast neplacut cu originalul - maturie o stau "Dancing with myself" sau "Sweet dreams", executate impecabil. Si inca un lucru, ar trebui sa-i felicitam pentru sincronizarea perfecta a evolutiei lor pe scena cu focul de artificii izbucnit in timpul festivalului, desi era evident ca nu exista o conexiune.

Biletele pentru concertul Nouvelle Vague urmeaza a fi puse in vanzare in perioada urmatoare, in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.