Actorul Alexandru Arsinel s-a nascut la 4 mai 1939, in localitatea Dolhasca, judetul Suceava. In anul 1962 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", din Bucuresti.
Vedeta a teatrului de revista, alaturi de Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atat in tara, cat si peste hotare.

Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost rasplatiti, in anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revista. In prezent, este directorul Teatrului de revista "Constantin Tanase", din Bucuresti. In filmele realizate pentru marele ecran, mai ales dupa 1990, a reiterat formula de succes practicata pe scena: "Ana si... hotul" (1981), "Miss Litoral" (1990), "Anotimpul iubirii", "In fiecare zi mi-e dor de tine", "A doua cadere a Constantinopolului" (1994), "Paradisul in direct" (1995), "Sexy Harem Ada-Kaleh (2001).In luna februarie a anului 2004, a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural", in grad de Mare Ofiter.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.