Celebrul grup rock britanic al anilor '60, Cream, care a reunit trei dintre cei mai apreciati muzicieni ai momentului, s-a reunit pe scena luni la Londra, la 37 de ani dupa concertul de adio sustinut in aceeasi sala.Mister Slowhand, legendarul chitarist Eric Clapton, in prezent in varsta de 60 de ani, solistul si basistul Jack Bruce si bateristul Ginger Baker au sustinut primul concert dintre cele patru programate la Royal Albert Hall, in fata unui public mai mult decit entuziast.

Potrivit unor surse, Clapton ar fi decis aceasta reuniune pentru ca fostii sai colegi de trupa au probleme serioase de sanatate: Bruce, in varsta de 61 de ani, a fost supus unei grefe de ficat, iar Baker, in varsta de 65 de ani, sufera de artrita. Asta nu i-a impiedicat insa pe cei trei sa cante timp de aproape doua ceasuri, interpretand hituri precum "Crossroads", "White Room" si "Sunshine of Your Love".Biletele pentru aceste concerte, primele sustinute in aceasta formula de la destramarea trupei in 1968, s-au epuizat in cateva minute.

Pe siteul de licitatii eBay, un bilet cu doua locuri la unul dintre celelalte trei concerte se vinde la peste 800 de lire sterline (1.200 de euro).La apogeul carierei lor ca trupa, cei trei membri ai Cream erau celebri pentru lungile lor improvizatii, pe care Clapton le-a pus recent pe seama faptului ca, din cauza drogurilor, uitau ce anume canta si improvizau pana isi aminteau. In prezent, Clapton nu mai consuma alcool si militeaza impotriva consumului de droguri. Asa ca melodiile cantate luni seara au fost mai scurte si le-au lipsit improvizatiile din trecut.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.