Muzicianul fost senator PSD Madalin Voicu a dat lovitura cu albumul sau de debut rock, "Fac", lansat anul trecut, care contine exclusiv coveruri. Madalin este extrem de incantat ca varianta interpretata de el alaturi de trupa sa Madrock, la celebra melodie a epocii hippy "Satisfaction", interpretata in original de legendarul grup englez "The Rolling Stones", a fost apreciata de acestia.Mai mult, Mick Jagger, Keith Richards & Co. au facut si o concesie insemnata, au renuntat la drepturile de autor pentru interpretarea piesei, care nu sunt deloc modeste la acest nivel.

"Fiecare casa de discuri a unui artist sau unui grup, in cazul de fata 'Rolling Stones>>, are dreptul sa nu accepte versiunile pe care le trimiti lor spre aprobare. In cazul de fata, Casa de discuri Decca, detinatoarea exclusiva a drepturilor pentru 'Rolling Stones>>, mi-a comunicat, in urma analizei versiunii mele de catre o comisie mixta a casei de discuri, din care a facut parte si un reprezentant al grupului 'Rolling Stones>>, ca piesa mea a pastrat esenta rock a originalului. Mai mult, pentru ca le-a placut atat de mult, m-au absolvit de plata drepturilor de autor.

O dovada ca oamenii chiar asculta si sunt profesionisti, nu fac ceva formal, e si scrisoarea pe care am primit-o de la ei, in care mi-au comunicat ca au fost foarte incantati de melodie, care li s-a parut una dintre cele mai bune preluari 'Satisfaction>>. Erau chiar la curent ca IBM (n.r. - o institutie americana care monitorizeaza evolutia pietei muzicale din Europa) mi-au acordat titlul de 'Om al anului 2001>>. A fost o scrisoare foarte frumoasa, ca o scrisoare de dragoste, ceea ce denota ca nu sunt superficiali si chiar se implica", a declarat mandru Madalin Voicu.

Cerut la export

Artistul, care si-a lansat de curand al doilea album rock, "Politician", compus tot din coveruri, crede cu convingere ca rockul adevarat nu se poate canta decat in limba engleza: "N-am o mare revelatie pentru rockul romanesc, doar Irisul mai vechi si Timpuri Noi imi spun ceva. Nu prea avem rock cu greutate, asta-i adevarul, iar esenta si spiritul muzicii rock, a acelui rock al generatiei mele ('The Who>>, 'The Kinks>>, 'Free>>, 'Cream>>), nu se poate pastra decat in limba engleza, care are o anume melodicitate, un anume ritm".

Ca o dovada ca nu a facut o optiune gresita sta si faptul ca cele doua albume rock semnate Madalin se vand foarte bine la export. "Am cereri pentru Franta, Olanda, Tarile Nordice, Turcia, Grecia si Elvetia. Am participat la targurile anuale ale caselor de discuri din Europa si am fost incantat de cererea mare de export pentru albumele mele rock", spune muzicianul, care a mostenit din plin talentul tatalui sau, Ion Voicu.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.