Corfu este cea mai nordica dintre insulele Ionice si una dintre cele mai populare destinatii ale Greciei. Cu o lungime de 58 de km si o latime de doar 25 km, Corfu este insula padurilor si a muntilor cu case mici, albe, ascunse in vai, cu plaje cu nisip auriu si locuitori vestiti pentru ospitalitatea lor

Conform mitologiei, numele Corfu (Kerkyra, in greaca) deriva din numele nimfei Korkyra, de care zeul marii, Poseidon s-a indragostit, rapind-o si ducand-o apoi pe aceasta insula care ulterior i-a preluat numele.

In centrul insulei se afla muntele Pantokrator cu o inaltime de 906 m. Aici, cu mai bine de 100 de ani in urma, imparateasa Sissi a Austro-Ungariei a fost cucerita de frumusetile insulei si a hotarat sa se stabileasca aici, refugiindu-se de problemele familiale. Imparateasa a construit aici un palat in care si-a petrecut ultimii 10 ani din viata.

Supranumita si insula verde, acest petic de pamant imbina relaxarea cu turbionul vietii de noapte. Daca te-ai decis sa vizitezi Corfu, trebuie sa te pregatesti pentru o experienta inedita pe insula peisajelor salbatice, a oamenilor simpli, a preturilor bune si a plajelor primitoare.

Pentru a gasi cele mai interesante locuri de vizitat din Corfu, urmareste recomandarile editorilor.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.