Primul clip este regizat de Hype Williams, cunoscut pentru colaborarea cu Dr. Dre la clipul “California Love”, iar cel de-al doilea este o versiune cover pe care trupa a facut-o "din dragoste pentru Depeche Mode si geniul Anton Corbija", informeaza JustJared.com

Fie ca va place un clip mai mult decat celalalt, un singur lucru este cert: "Viva la Vida" este cea mai buna piesa produsa vreodata de Coldplay.


Coldplay - “Viva La Vida” Music Video (Directed by: Hype Williams)


Coldplay - “Viva La Vida” Music Video

Coldplay
a facut primii pasi in lumea muzicii in 1997 la initiativa lui Chris Martin si Jonny Buckland. Dupa ce-au lansat 3 EP-uri fara niciun hit, in martie 2000, Coldplay au scos primul single, Shiver, care a ajuns pe locul 35 in UK Singles Chart si a castigat o prima auditie la MTV.

Cateva luni mai tarziu Coldplay isi castiga faima mondiala cu lansarea single-ului Yellow, urmat de succesul albumului de debut, Parachutes (2000), care a fost nominalizat la Mercury Prize.

De-a lungul anilor, Coldplay a vandut peste 30 de milioane de albume, ajungand una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu.