Actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara ocupa primul loc in topul celor mai frumosi oameni din Germania, realizat de publicatia "Bild", dupa modelul revistei americane "People". Actrita in virsta de 26 de ani a devansat vedete ca Heidi Klum, Sarah Connor sau Claudia Schiffer. In februarie, Alexandra Maria Lara a primit premiul "Camera de Aur" pentru cea mai buna actrita intr-un film german. Frumoasa vedeta va face parte din juriul Festivalului de film de la Cluj si va juca intr-o noua productie, regizata de Tudor Giurgiu.

Alexandra Maria Lara a fost remarcata in urma rolului din filmul "Caderea", despre ultimele zile din viata lui Hitler. "Ea este cea mai frumoasa dintre noi. O fiinta tandra si minunata", scrie "Bild". "E proaspata ca un vint de primavara, absolut naturala. La ea, farmecul exterior se combina cu inteligenta, ambitia si credibilitatea", adauga publicatia germana.
Mai frumoasa decit Claudia Schiffer. Actrita de origine romana este urmata in clasament de actorul Moritz Bleibtreu si de cintareata Sarah Connor.

Pe pozitia a patra se afla Michael Ballack, capitanul echipei nationale de fotbal a Germaniei, iar top-modelul Heidi Klum ocupa locul al cincilea.
In topul celor mai frumosi germani se mai afla Claudia Schiffer (locul 8), selectionerul echipei de fotbal a Germaniei, Jurgen Klinsmann (locul 14), fosta patinatoare Katarina Witt (locul15), pilotul de Formula 1 Ralf Schumacher (locul18), fostul presedinte al Germaniei, Richard von Weizsacker (locul 21), actrita Diane Kruger (locul 22), fostul tenisman Boris Becker (locul 23), Steffi Graf (locul 44) sau Karl Lagerfeld (locul 48).

Nominalizare la Oscar

Alexandra Maria Lara, Platareanu pe numele sau adevarat, s-a nascut in Bucuresti, pe 12 noiembrie 1978. Tatal ei este actorul Valentin Platareanu, care a jucat peste 30 de roluri principale la Teatrul de Comedie din Bucuresti. In 1983, el a cerut azil politic in Germania. A deschis o scoala de actorie la Berlin, unde studiaza si fiica sa. Alexandra a invatat repede germana si la 10 ani a inceput sa joace in seriale de televiziune. Tatal ei a hotarit sa-i de un nume de scena mai usor de retinut, si asa a devenit actrita Alexandra Maria Lara.

In 1992, frumoasa romanca a obtinut Premiul Else Adrian - prestigioasa distinctie de teatru acordata actorilor germani. Ea a jucat in mai multe pelicule, printre care "Naked", "Leo si Claire", "Copacul dorintelor" si "Caderea", unde a interpretat rolul secretarei lui Adolf Hitler. Filmul a fost nominalizat anul acesta la Oscar, la categoria "Cel mai bun film strain".

A filmat in tipografia EVZ

Cea mai recenta pelicula in care a jucat Alexandra Maria Lara este "Offset", o coproductie romano-germana, cu participari din Franta si Elvetia. Scenariul urmareste o poveste de dragoste, in care Brindusa Herghelegiu (personajul Alexandrei) trebuie sa aleaga intre doi barbati. Din partea romana a participat la coproductie "Mobra Films", compania condusa de regizorul Cristian Mungiu. Filmarile au avut loc in tipografia "Evenimentului zilei", in luna martie. "Sint foarte emotionata fiindca lucrez pentru prima data in Romania.

E minunat ca sint in Bucuresti, orasul unde m-am nascut", declara actrita pentru EVZ, la vremea respectiva. In juriu la TIFF. Frumoasa actrita romanca va face parte din juriul celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care se va desfasura intre 27 mai si 5 iunie la Cluj. De asemenea, a acceptat propunerea regizorului Tudor Giurgiu de a juca intr-un film care se va turna in aceasta vara in Romania. Pelicula este realizata dupa cartea "Legaturi primejdioase", a Ceciliei Stefanescu


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.