Am putea spune ca Elodia Ghinescu, avocata disparuta, a devenit un brand de tara. Cei care s-au folosit de numele ei au devenit celebri si bogati.

Insa cel mai indreptatit sa devina miliardar ar fi chiar sotul ei, politistul Cristian Cioaca. Numai ca el este doar celebru si cu multe probleme, fiind considerat principalul suspect in cazul acestei disparitii misterioase. Ar putea deveni putred de bogat, daca ar inregistra-o la OSIM pe Elodia.

Potrivit avocatului Iulian Urban, Cioaca ar putea castiga milioane de euro din drepturi de autor de pe urma sotiei sale, Elodia Ghinescu, pentru ca politistul are dreptul la o parte din banii scosi pe numele Elodia, atat de exploatat de canalele media, pe prajituri, folosit in cantece sau jocuri virtuale. Pe site-ul Agentiei de recuperari debite Urban si Asociatii, managerul Agentiei, Iulian Urban, sustine ca toate acestea au adus profituri trusturilor de presa, companiilor si comerciantilor care au mediatizat cazul ei si al lui Cioaca. "Numai ca aceste prezentari si exploatari ale numelui lui Elodia Ghinescu au nascut, pe langa profituri pentru cei care le-au exploatat, si drepturi de autor, care se afla, pana la momentul deciziei judecatoresti a mortii acesteia, in patrimoniul sotului sau, Cioaca, care, conform Codului Muncii, are un mandat legal, prezumat, de reprezentare si administrare a acesteia". Mai mult, potrivit avocatului Iulian Urban, "chiar daca va divorta, Cioaca are dreptul, conform legii, la 50 la suta din intregul patrimoniu comun, astfel incat in el va intra si 50 la suta din cota drepturilor de autor generate de utilizarea numelui Elodia Ghinescu". Restul de 50 la suta se va imparti intre Cioaca si fiul sau, Patrick, in varsta de trei ani, care va ramane in grija lui Cioaca, potrivit avocatului.

Ce poate face Cioaca?

Demersurile intreprinse de Cioaca pentru a deveni miliardar nu sunt nici pe departe complicate. Tot ce trebuie sa faca este sa notifice toti comerciantii, trusturile de presa si companiile care au exploatat atat numele Elodia Ghinescu, cat si povestea acestei anchete, care l-a implicat si pe el, si sa le ceara sa-i plateasca drepturile de autor aferente profiturilor realizate (rating, cresterea vanzarilor etc.), iar sansele sa inceapa sa culeaga banii de pe urma acestei actiuni sunt extrem de mari. "Ar trebui sa manifeste diligenta el si avocatul Sorescu, care il reprezinta, si sa mearga sa inscrie la ORDA si OSIM drepturile de autor si de marca pe numele lui si al Elodiei Ghinescu, insa cred ca acest lucru l-au facut deja". Ca atare, "Cioaca are toate sansele ca in urmatorii ani sa devina, din aceste drepturi de autor, mai bogat cu cateva milioane de euro, daca va sti sa isi prezerve si sa pretinda aceste drepturi de autor pe care le are el si fiul sau Patrick", adauga Iulian Urban.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.