HBO a primit joi, cele mai multe recunoasteri Emmy din istoria retelelor de cablu americane, iar productiile "John Adams" si "Recount" au ajutat postul sa obtina 85 de nominalizari si i-au sporit reputatia programelor de calitate, informeaza NewsIn.

Postul HBO, permanent favorit al nominalizarilor Emmy, a fost scos din cursa pentru cel mai bun serial dramatic pentru prima data in ultimii 10 ani, insa, a primit locul I pentru "John Adams" o productie in 7 parti despre cel de-al doilea presedinte al Statelor Unite.

Avandu-i in distributie pe Paul Giamatti si pe Laura Linney, "John Adams" a primit 23 de nominalizari, cel mai mare numar de nominalizari primit de un program in acest an. "Recount", varianta pentru micul ecran despre alegerile prezidentiale din 2000, a adus HBO alte 11 nomnalizari.

Dupa HBO s-a clasat postul de televiziune ABC, cu 76 de nominalizari in total, urmat de CBS cu 51 si NBC cu 50.

Premiile Primetime Emmy, cele mai importante premii americane pentru televiziune, vor fi acordate de catre Academy of Televisiuon Arts and Sciences in cadrul unei gale care va avea loc pe 21 sepembrie la Los Angeles.

Nominalizarile si premiile pot atrage atentia pentru programele mai putin vizibile si se pot dovedi de ajutor in acest an pentru o serie de nominalizati, cum ar fi productia "Mad Men" realizata de canalul AMC, care reprezinta un portret al industriei publicitare din 1960 de pe Madison Avenue, sau drama "Damages", transmisa de FX.

Insa aprecierile din partea criticilor si a votantilor din cadrul Emmy Awards nu se traduc mereu in castiguri mai mari pentru un post de televiziune, spun expertii. Ceea ce este adevarat pentru posturi ca ABC sau CBS, pentru ca ei depind integral de fondurile venite din publicitate pentru a-si sustine programele, iar audienta este mult mai importanta pentru un program, decat aplauzele sau premiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.