Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a semnat, miercuri, o lege care prevede pedepse de trei ani de detentie pentru cei care pirateaza muzica si filme pe Internet, transmite BBC News Online. Legea ii ia in vizor pe utilizatorii de retele de schimb de fisiere, care intra in posesia unor melodii sau filme noi de multe ori inainte de lansarea lor pe piata. Legea introduce de asemenea pedepse aspre pentru persoanele surprinse cu echipamente de inregistrare in cinematografe.

Atat industria muzicala cat si cea cinematografica se plang ca pirateria determina o parte a publicului sa nu le mai cumpere produsele, ceea ce le provoaca pierderi financiare considerabile. Potrivit Motion Picture Association of America (MPAA), 90% dintre filmele piratate sunt filmate in cinematograf, apoi editate pe DVD sau puse pe Internet. Legea, intitulata Family Entertainment and Copyright Act, faciliteaza de asemenea controlul parintilor asupra continutului neadecvat al DVD-urilor copiilor lor. Legea este o veste buna pentru companii precum ClearPlay, care furnizeaza "filtre" ce permit eliminarea secventelor indecente sau violente.

Pentru studiourile de film, legea este binevenita in combaterea pirateriei, dar membrii MPAA nu sunt incantati de faptul ca posibilitatea de modificare a continutului filmelor dupa placul parintilor a devenit legala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.