Emisiune matinala pe 94,8 FM, la Guerrilla, "Marca inregistrata" la TVR, prezentarea premiilor MTV… 32 de interventii... cintat, de placere. Miercuri, la ora 17.00, se relaxa cu filmul "Candidatul manciurian".

Ora trezirii

De cite ori imi imaginez o viata fericita, mi-o imaginez fara trezirea asta la sase fara douazeci. E ora la care suna trei ceasuri: unul chinezesc, face cucurigu si zice good morning cind il inchizi, unul este telefonul si ultimul e un radio. Ti se schimba viata complet. Social esti decalat. Cind oamenii ies, tu trebuie sa te culci. Chimic, se fac schimbari. De aia ma gindesc tot mai serios ca intr-un an sa scap de emisiunile de dimineata. Nu mai ai creativitate, nu mai ai chef.

Ora 6

Nu maninc nimic. Iau doua cafele la radio. Ma trezesc brusc, sint sensibil la cafea...m-am bagat in foarte multe, ce-mi maninca 60% din energie. Citesc ziarele, iar poantele rasar in emisiune.

Televiziunea

A fost o decizie de cariera. Eu valorez pe piata, chiar daca la radio nu sint foarte valoros, fiindca m-a vazut lumea la televizor. Nu e vorba de salariu aici... anumiti oameni te iau fiindca ai aparut si la televizor. Esti valoros ca exponent al mass-media, cu tot ce inseamna ea: kitsch, minciuna, bune, rele, libertate de exprimare. Televizorul e infinit mai puternic ca radioul. Vazut la televizor, ramii un nume. Pe mine ma opreste lumea pe strada nu pentru ca am facut radio cinci ani de zile, ci pentru ca ma maimutaream 30 de secunde dimineata si-l puneam in incurcatura pe domnul Dedu. De asta imi trebuie televiziune, spre a-mi continua cariera de papagal in mass-media. Eu sint papagal, imit mult. Macan si fac lumea sa rida.

Ex ProFM, acum Guerrilla

Acolo era genul de post unde oricit de slab esti ca realizator, te tine la o linie buna. Esti pe podium. Era prea caldut. Locul acela nu ti se da pe de-a moaca, locul acela ti se da ca sa fii caldut. Daca esti altfel, strici apele. Era bine cum era, dar nu-mi era mie bine. Dupa plecarea lui Gheorghe, ramasesem stindardul, dar mie nu-mi era bine. Orice institutie de-asta mare devine monstru la un moment dat. Cu cit e entropia mai mare, singura isi maninca asperitatile. E prea mare ca sa aiba un fir de par iesit undeva. Te tine acolo in monolit. Nu e vina nimanui. Asta e, e un mecanism mare care face bani. Nu mai are timp sa gindeasca pentru fiecare angajat in parte. Aplica niste sabloane, nu poate crea mii de sabloane.

Marca inregistrata

Emisiune ce am trecut-o de limita publicitatii, care e una fatarnica, tu, ca si creativ, dai din talentul tau ca sa faci oamenii sa cumpere un produs in care tu nu neaparat crezi. Am trecut-o spre comunicare in general. Comunicarea ce foloseste simboluri, comunicarea digitala, comunicarea in masa, televiziunea, sa ne intoarcem spre inceputuri, cind media era o idee buna. Sa vorbim despre "Eminescu egal Eminem", "Ceausescu vine" si mi-e bine asa. Ma deranjeaza ca nu e live. Eu live sint cu totul altfel, simt publicul, si asta imi da energie. In inregistrare papagalul nu-si mai infoaie penele, stiind ca e vizionat in direct.

De ce TVR?

Desi se vedea acum un an cenzura cu ochiul liber, parea prafuit, totusi posturile comerciale si-au aratat magaria in mare parte si s-a dus mitul ca doar statul cenzureaza si au venit privatii care au facut revolutia cu Tatulici ce aprinde lumini in blocuri ca sa numere voturile schimbarii. Sint filme superbe pe TVR 1, a inceput sa arate binisor si nu ma adresez tuturor oamenilor. Eu ma adresez celor care vor sa gaseasca la 11 noaptea ceva nou pe un post de televiziune.

Cintatul

Habar nu am. Imi place sa cint. Nu am inteles de ce cint. Pot incepe sa gasesc explicatii…, dar nu am de ce sa caut motive. Cint si gata.
MTV

Eu nu sint un om foarte cult. Eu la 16 ani nu citeam carti, ma uitam la Cox, la MTV. Ore intregi. Era prima forma de manifestare colorata. Nu am citit Radu Gyr, nu am avut treaba cu arta... eram si sint fascinat de televiziune, ca a ajuns ce a ajuns nu e vina mea. Conceptul de MTV, de iesit putin din limite, imi place.

Limitele

Eu ies din limitele generale destul de mult, dar propriile limite sint largi si e greu sa ies din ele. Stiu pina unde trebuie sa ies. Am un simt de conservare foarte activ. Pot merge departe si radarul ma cheama inapoi. Nu sint genul curajos, sint putin parsiv. Daca vad ca sint fraierit, am nesimtirea sa nu zic pe moment si sa dau un pumn in gura. Prefer sa spun fraiereste-ma si, in acelasi timp, pregatesc lovitura inapoi. Nu sint un om puternic, caruia sa i se ridice adrenalina si sa loveasca. Stau, ma gindesc, imi vad de treaba.
Banii

Masina. Motor, casa si un teren linga Bucuresti, pe care vreau sa ridic o casa. Mie nu-mi place Bucurestiul decit noaptea. Sint marcat de zidurile Brasovului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.