Cateva dintre vedetele noastre au fost atrase de stralucirea numelor cu greutate atunci cand si-au botezat copiii. Andreea Esca, spre exemplu, si-a numit fetita Alexia Margot. Margot, ca pe fiica regelui Henry al II-lea, nascuta in anul 1553, numele real fiind Margaret de Valois, celebra pentru viata personala scandaloasa.

Baietelul Andreei si al lui Alexandre Eram a fost fericit cu numele Aris Melkior, probabil dupa cel al unuia dintre cei trei magi care au urmat Steaua spre Bethleem, pentru a intampina nasterea lui Iisus: Melkior, Balthazar si Caspar sau al celebrului alchimist medieval, considerat de cei din popor vrajitor, care purta acelasi nume. Fructul iubirii dintre Luana si fostul sot Cabral a primit un nume hawaian, Inoke, care inseamna "devotat". In Papua, Noua Guinee, numele micutei Inoke reprezinta un dialect. Vedeta tv Oana Cuzino a ales un nume deosebit pentru fetita ei: Naomi. In ebraica numele are intelesul de "cea placuta" sau "deasupra tuturor", iar in japoneza inseamna "frumusete".

MAR SI INSPECTOR, COPII DE VEDETA

Nu doar oamenii obisnuiti isi boteaza progeniturile cu nume care de care mai hazlii, ciudate sau pline de semnificatii. Cei bogati si celebri se gandesc luni intregi cum isi vor striga copilul din momentul in care va vedea lumina zilei. De multe ori, pentru ca vedetele isi doresc ca fiica sau fiul lor sa fie mai cu mot, o dau in bara magistral. Numai ca, atunci cand ai sansa sa fii copilul Claudiei Schiffer, tuturor li se pare ca numele tau este sic, pe cand daca joci fotbal pe maidan cu pustii din spatele blocului vei avea parte din plin de intepaturile amicilor.

La inceputul anilor ’70 rockerul Frank Zappa a cautat doua nume cu adevarat deosebite pentru urmasii sai si le-a gasit: Dweezil si Moon Unit (unitate lunara). Vestite sunt si numele celor trei fiice ale lui Demi Moore si Bruce Willis: Rumer Glen, Scout LaRue si Tallulah Belle. David Bowie nu a reusit sa gaseasca ceva mai original pentru fiul sau decat o varianta chinuita a propriului nume, Zowie Bowie. Paula Yates, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv din America, casatorita cu interpretul Bob Geldof, are trei copii, pe care i-a pricopsit cu apelativele Fifi Trixibelle, Pixie, Peaches (piersici) si INXS (dupa numele cunoscutei formatii). Gwyneth Paltrow si Chris Martin si-au botezat fetita Apple (mar), iar la fel de dragut s-a trezit si actrita din serialul "Prietenii tai", Courteney Cox Arquette, sa-si confunde fiica cu un papagal si sa-i spuna Coco.

FANTOMA PRIETENOASA

Top-modelul Claudia Schiffer a dovedit ca este o mare admiratoare a personajului de desen animat Casper cand a hotarat ca asa il va boteza pe fiul ei. Probabil ca baietelul va avea nevoie de un simt al umorului destul de dezvoltat pentru a se obisnui cu gandul ca poarta numele simpaticei fantome prietenoase. Bono, solistul celebrei formatii U2, s-a straduit din greu pana a gasit combinatia perfecta pentru fiul sau: Elijah Bob Patricius Guggi Q. Insa campion este de departe actorul Jason Lee (din pelicula Almost Famous). El si-a botezat baiatul Pilot Inspector Riesgraf Lee (Inspector de pilotaj Riesgraf Lee). Fiica Madonnei se numeste Lourdes, dupa numele vestitului oras francez, un loc de pelerinaj al catolicilor din interaga lume. Se spune ca pe 18 februarie 1858 Fecioara Maria i-a aparut unei fetite de 14 ani, Bernadette Soubirous, in Grota de la Massabielle, pestera despre care circulau legende sinistre. Se spune ca la blocul de piatra din interiorul grotei a fost un altar pagan pe care se aduceau jertfe omenesti. Acest altar a fost ales de Sfanta Fecioara pentru a-l invinge pe dusmanul ei, Satan. Se spune ca Fecioara Maria le reda speranta suferinzilor care merg in pelerinaj la Lourdes.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.