Cantaretul spaniol Julio Iglesias si romanul Costel Busuioc au concertat impreuna, ieri seara, pe stadionul "Ion Moina" din Cluj-Napoca, in cadrul proiectului national "Arta contra drog".

Organizatorii spectacolului sustin ca au fost vandute peste 95 la suta din biletele puse la dispozitia spectatorilor clujeni.

Urmatorul concert va fi pe16 iulie la Iasi, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, iar pe 19 iulie la Poarta 1 Port Constanta. Concertele din Romania vor avea o durata de doua ore, cu incepere de la orele 21.00.

Turneul este organizat de Music Management, Centru International Antidrog si pentru Drepturile Omului, in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog in cadrul proiectului "Arta contra Drog". Evenimentul se desfasoara sub motto-ul „Fii Antidrog!”, „Fii voluntar!”, „Fii alaturi de noi!”, marcand, totodata, si 40 de ani de cariera a lui Julio Iglesias.

Proiectul national "Arta contra drog" face parte din Anul Cultural Antidrog 2008 si vizeaza constientizarea populatiei cu privire la amploarea si riscurile consumului de droguri. Julio Iglesias a mai vizitat Romania si anul trecut pentru a promova ultimul sau album in limba engleza, "Romantic Classics". Acesta a fost convins sa realizeze in Romania un duet cu Costel Busuioc, castigatorul concursului "Hijos de Babel" din Spania, tara natala a cintaretului Julio Iglesias.

De-a lungul carierei sale, Julio Iglesias a sustinut duete cu nume mari ale muzicii internationale printre care Frank Sinatra, Gloria Estefan, Stevie Wonder, Nana Mouskouri, Johnny Hallyday, Diana Ross, Placido Domingo, LaToya Jackson, Sting, Liza Minelli, Thalia, Dolly Parton. Julio Iglesias a vandut peste 250 de milioane de albume in lumea intreaga, a cantat in mai multe limbi si a sustinut, de-a lungul carierei, peste 5.000 de concerte.

In timpul turneului, editura RAO va lansa in Romania autobiografia lui Julio Iglesias intitulata “Intre Paradis si Infern”. Banii incasati din vanzarea acestei carti vor intra in conturile a doua ONG-uri, Asociatia Betania (Bacau) si Fundatia de Sprijin Comunitar (Bacau), pentru programele pe care le deruleaza pentru copii si varstnicii aflati in dificultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.