Un aparat care poate fi programat sa inregistreze un program TV in timp ce tu urmaresti un altul sau nu esti acasa exista de mult. Era vorba de batrinul VHS (video), care oferea aceasta posibilitate printr-o combinatie destul de incurcata de taste. TiVo face insa mult mai mult decit atit: pe baza unei clasificari a programelor, iti invata obiceiurile si incepe sa-ti inregistreze singur stirile, documentarele, spectacolele de divertisment sau filmele preferate.
TiVo ofera si un fel de teletext evoluat, care te lasa sa-ti alegi programul pornind de la o "wish list" (lista de dorinte), pe care poti inscrie, de pilda, regizorul favorit sau trupele de rock agreate. Programarea pentru inregistrare poate fi realizata si de la serviciu sau dintr-un alt loc, prin Internet. TiVo mai permite transferul

intr-un calculator sau inregistrarea pe DVD a programelor pe care utilizatorul alege sa le pastreze.
Pagina de web a companiei, www.tivo.com, contine o demonstratie interactiva a aparatului. "Cutia TiVo", care seamana cu un DVD player, a inceput sa se vinda in SUA cu nu mai mult de 50 de dolari unitatea. Dezavantaj: unul singur. In timp ce reclama producatorilor spune ca TiVo iti economiseste timpul fiindca alcatuieste lista de programe favorite, statisticile afirma, dimpotriva, ca timpul petrecut in fata "cutiei cu pixeli" creste simtitor, in cazul utilizatorilor.