LifeStar 3 Iulie 2008 16:05
Cea de a 43-a editie a Festivalului International de la Karlovy Vary, care se va deschide vineri pentru noua zile in Republica Ceha, il va premia in acest an cu “Globul de Cristal” pe actorul, regizorul si producatorul american Robert de Niro, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

Selectia oficiala a festivalului este compusa din 14 lung metraje, dintre care filmul "Iza stakla" al croatului Yrinko Ogresta, "Captiv" al rusului Alexei Uchitel, doua filme cehesti "Karamazovii" al lui Petr Yelenka si "Copii Noptii" de Michaela Pavlatova, dar si "Le tremblements lointains" al belgianului Manuel Poutte si "La verite ou presque" al francezului Sam Karmann.

"What just Happened", ultimul film produs si realizat de Robert de Niro, va fi proiectat la deschiderea festivalului, urmat de peste 220 de filme si documentare diverse pana la inchidere, care va ava loc pe 12 iulie.

De la "Taxi Driver" la "Raging Bull", de la Michael Cimino la Yuentin Tarantino, de la drama la comedie, actorul american care va sarbatori 65 de ani in luna august a anului urmator, s-a dedicat tuturor genurilor alaturi de cei mai mari realizatori de la Hollywood.

Cariera sa prolifica a inceput in 1969 cu Brian de Palma si a continuat cu Martin Scorsese si Francis Ford Coppola.

Prin propria sa companie, Tribeca Productions, Robert de Niro a produs pana acum 20 de filme, dintre care primul "Bronx Tale" a marcat si debutul sau ca regizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.