LifeStar 2 Iulie 2008 15:25
Formatia Queensryche a concertat pentru prima oara in tara noastra ieri, 30 iunie, la Arenele Romane in fata a circa 3500 de oameni care au au intonat, pe toata durata concertului, melodiile cu care erau deja familiarizati, relateaza NewsIn.

Concertul sustinut de formatia americana Queensryche a facut parte din turneul de promovare a celor doua albume conceptuale, Operation Mincrime Parts I & II. De altfel, celebritatea trupei a venit odata cu albumul "Operation: Mindcrime" (1988), un album care este deseori mentionat de catre critici printre alte albume conceptuale valoroase cum ar fi "The Wall" al trupei Pink Floyd si "Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory" al trupei Dream Theater (1985).

Pana in prezent formatia a vandut peste 20 de milioane de albume in intreaga lume, iar mai mult de jumatate s-au epuizat in Statele Unite.

Americanii de la Queensryche au oferit un spectacol matur, emotionant si captivant, reusind sa prezinte scene pline de teatralitate cu ajutorul personajului principal al celor doua albume conceptuale, Nikki, care a pendulat pe intreaga durata a showului intre stari contradictorii.

Pe scena a tronat un decor decandent specific culturii underground din America, cu ziduri mazgalite cu graffiti, cu o tribuna, un ecran, o panta si un scaun de tortura. Albumele conceptuale Operation Mindcrime I si II prezinta procesul psihologic prin care trece Nikki, o persoana care ajunge ca prin influenta unui drog sa faca ceea ce Dr. X ii comanda, inclusiv sa o ucida pe Mary, prostituata-calugarita de care este indragostit.

La 22.15 luminile s-au stins iar pe ecran au aparut secvente din intro-ul "I remember now", o piesa ilustrata de o banda desenata in care Nikki sta pe patul de spital si vorbeste in stare de inconstienta: " I remember now, I remember how it started, I can't remember yesterday, I just remember doing what they told me, Told me".

In continuare Queensryche a intrat in sonoritatile reprezentative de metal progresiv cu piesa "Revolution Calling", deschizand regalul care avea sa urmeze, anume un "musical rock" plin de neprevazut si de scene conflictuale, generatoare de tensiune.

Interpretul vocal Geoff Tate, recunoscut si premiat in muzica rock, a jucat atat rolul de actor cat si pe cel de om de scena fara a afecta in vreun fel expresivitatea artistica si coerenta vocala.

Prima parte s-a terminat dupa o ora si 15 minute, cu Nikki intr-o scena in care o gaseste pe Mary moarta, personaj interpretat vocal si actoricesc de Pamela Moore, aceasta comitand suicidul dictat de Doctor X. Urmeaza scena lamentatiilor lui Geoff Tate si arestarea acestuia pentru o crima pe care nu a comis-o.

Dupa o pauza de aproape 10 minute, partea a doua a debutat cu scena eliberarii lui Nikki din inchisoare. O satira la adresa statului american, aflat intr-o democratie exagerat de permisiva a fost piesa "I'm american", in al carei videoclip Geoff Tate se plimba cu motocicleta prin peisaje nocturne dezolante, fericit ca " I'm free, I deserve everything I can get, I'm American, I'm American".

Chiar si dupa ce luminile s-au aprins vestind sfarsitul concertului, fanii asteptau bis-ul, strigand revenirea trupei pe scena. La final, unii fani au primit dolari, "bani murdari" aruncati de solistul trupei in multime, pe spatele carora scria " Mindcrime money".

Concertul formatiei americane a impresionat atit prin spectacolul muzical oferit, cit si prin scenografia inovatoare gindita pina la ultimul detaliu, descriind cu acuratete intreaga poveste din "Operation Mindcrime Parts I & II".

Cu o experienta de peste 25 de ani, trupa Queenryche a demonstrat ca timpul nu a trecut peste membrii formatiei, concertul fiind plin de vitalitate si suspans, determinand cei aproximativ 3500 de oameni sa se declare multumiti ca au asistat la ultima transpunere in scena a povestii " Operation: Mincrime Parts I & II"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.