Caldura mare, cozile la dozatoare si intarzierea inceperii concertului Patrice la Bucuresti nu au afectat buna dispozitie a fanilor, care au dansat pe piesele artistului lor preferat aseara la Arenele Romane, informeaza NewsIn.

In fata intrarii la Arenele Romane o multime de jandarmi in pozitii de drepti scanau cele doua alei de pe care soseau fanii lui Patrice spre concert. La ora 19.00 nimeni nu avea voie inca inauntru.

Dupa o ora de asteptare la poarta, in dreapta celor care verificau biletele, crescuse o colectie impresionanta de PET-uri mai pline sau mai goale, de la 0,5 pana la 2 litri, privite cu regret de cei care fusesera obligati sa le arunce ca sa poata trece de paza de la intrare catre incinta Arenelor.

Inauntru Arenelor Romane, cativa zeci de oameni formau cozi interminabile la dozatoarele cu bere. Fata de alte concerte, la care te duci cu 3 ore inainte si te asezi exact alaturi de gardul pus de jandarmi pentru a avea cea mai buna vedere, lumea era asezata pe jos sau statea la povesti in asteptarea concertului.

La ora 20.30 Arenele s-au umplut cat de cat. Tribunele au ramas pentru cei care chiar isi doreau sa stea jos sau sa aiba o privire de ansamblu pentru fotografii.

Berea bauta cu nesat din cauza caldurii a mai destins putin fruntile, iar muzica de fundal a devenit un prilej bun de dans. Patrice s-a lasat asteptat mult. La ora 21.00, jurnalistii cu tunurile de fotografiat itite de dupa marginea scenei asteptau sa declaseze aparatele ca sa il surprinda pe artist aparand pe scena.

Efectele de fum de pe scena au pacalit de doua ori, starnind ropote de aplauze si strigate entuziasmate ale fanilor. Patrice insa a mai intarziat putin. Lumea din tribune a coborat in fata scenei, Patrice si-a inceput concertul si Arenele au devenit un mare ring de dans.

Inca de la primele piese, refrenele arhicunoscute de fani au fost cantate alaturi de formatie. Chitaristii, tobosarul si claparul, partenerii de scena ai lui Patrice au dansat si ei cu pofta odata cu publicul, in ciuda gradelor inca mult prea multe.

Piese noi, piese vechi, reggae mai nou, reggae mai vechi, dar acelasi stil inconfundabil Patrice, ascultat prin Vama Veche sau prin cate un bar mai "batran" din Bucuresti, a rasunat in Arenele Romane timp de aproape doua ore.

Patrice a concertat alaturi de o trupa de patru muzicieni si a prezentat publicului atat piesele care l-au consacrat cat si piese de pe noul sau album, al cincilea din cariera, care a fost lansat si in Romania la inceputul lunii iunie.

Patrice Bart - Williams, considerat revelatia reggae/soul a ultimilor ani in Franta si Germania, s-a lansat pe marea scena muzicala in 1999 la doar 18 ani, cu EP - ul "Lions". Casa de discuri Sony l-a inclus in portofoliul sau de artisti, producandu-i primul LP, "Ancient Spirit", lansat in 2000. Trei ani mai tarziu, Patrice a colaborat cu Silly Walks Movement, un grup german de asemenea "practicant" de reggae, alaturi de care a realizat discul "Silly Walks Meets Patrice". In 2005 colaborarea s-a prelungit pentru albumul "Nile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.