Top-ul Forbes 100 al celor mai influente personalitati din show-biz reuneste figuri marcante, criteriile de clasare fiind atat veniturile acumulate de acestea pe parcursul anului 2007, cat si notorietatea, implicarea in viata sociala, carisma, proiectele initiate si succesul la public.

#1 Oprah Winfrey. Venit in 2007: 275 mil. dolari

Chiar daca audienta pe care o are celebrul Oprah Winfrey Show incepe sa scada, veniturile vedetei TV par sa nu fie afectate, cel putin deocamdata. Oprah Winfrey planuieste sa inaugureze in colaborare cu Discovery Communications, o retea numita Oprah Winfrey Network, ce va fi lansata anul viitor. De asemenea, vedeta TV are un contract pe o durata de trei ani cu postul de radio XM Satellite, pentru fabuloasa suma de 55 de milioane de dolari si detine o casa de productie ce a lansat show-uri precum Dr. Phil sau Rachael Ray Show si, cu mai putin success, reality-show-ul Oprah's Big Give.

#2 Tiger Woods:' Venit in 2007: 115 mil. dolari

Pentru Tiger Woods anul 2007 a fost unul extrem de prosper, atat pe teren cat si inafara lui. A castigat al noualea trofeu PGA pentru jucatorul anului si al saptelea Vardon Trophy, devenind astfel cel mai bogat sportiv pentru a opta oara consecutiv. Prin adjudecarea trofeului inaugural FedEx Cup, Tiger Woods a adaugat inca 10 milioane de dolari in contul sau deja consistent din banca. In ceea ce priveste viata din afara terenului de golf, Woods si-a incheiat contractul cu American Express, dupa un deceniu de colaborare, ramanand insa in continuare imaginea unor brand-uri de renume precum Nike, Accenture, Buick si Gillette.

#3 Angelina Jolie: Venit in 2007: 14 mil. dolari

In ciuda permanentelor urmariri ale paparazzilor, a sarcinii si a activitatilor menite sa sustina pacea mondiala, actrita cu cele mai frumoase buze din lume a reusit sa interpreteze in acelasi an rolul unei vrajitoare dintr-un desen animat si al vaduvei unui reporter de la celebra publicatie Wall Street Journal. Cu toate acestea, fotografiile viitorilor ei gemeni vor fi probabil cele mai scumpe din istoria nou-nascutilor, din familiile de vedete, imensa suma incasata urmand a fi, cu siguranta, donate in scopuri caritabile.

#4 Beyonce Knowles: Venit in 2007: 80 mil. dolari

Dupa ce in 2003 a parasit formatia Destiny's Child pentru a incepe o cariera solo, cantareata nascuta in Houston a reusit sa lanseze doua albume ce au castigat discul de platina si sa puna bazele unui veritabil imperiu in show biz, ce include colectii vestimentare, filme si contracte de imagine cu brand-uri precum L'Oréal sau American Express, ce ii aduc circa 10 milioane de dolari anual. De asemenea, in ultimul sau turneu, Beyoncé s-a bucurat de incasari din bilete de peste 50 de milioane de dolari.

#5 David Beckham: Venit in 2007: 50 mil. dolari

Chiar daca primul sezon al lui David Beckham pe continentul american, la Los Angeles Galaxy a debutat cu numeroase accidentari ale starului englez de fotbal, iar salariul acestuia era de doar 5,5 milioane de dolari, suma s-a dublat in scurt timp, odata cu noile contracte de imagine pe care le-a incheiat cu brand-uri precum Sharpie, Giorgio Armani si producatorul de vitamine GO3, contracte ce se alatura celor deja adjudecate cu Adidas, Motorola si Pepsi.

Restul topului il gasiti pe situl YourMoney.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.