Pereti acoperiti cu material de camuflaj militaresc, citeva mese si scaune din fier, un paparazzo si niste banci in loc de fotolii pentru 30 de spectatori, aproape toti sub 30 de ani: inca o piesa de Matei Visniec, ce a avut premiera vineri seara, la Theatrum Mundi.
Piesa lui Visniec "Cronica unui rasarit de soare avortat" este un "semnal de alarma", cel putin din punctul de vedere al regizorului si scenografului Ovidiu Gherasim-Robu, care a pus-o in scena la Mundi. El crede ca pericole care par nesemnificative, precum mecanizarea excesiva, pot deveni "apocaliptice".
In piesa lui Visniec, intimplari cu personaje anonime reconstruiesc, ca piesele unui puzzle, imaginea unei societati automatizate, in care viata se desfasoara mecanic. Stirea disparitiei Soarelui strica ordinea lumii de pe scena.

Din distributie fac parte actorii Constantin Cojocaru, Violeta Teasca, Dana Pocea sau Ion Bechet si studenti de la Actorie.
"Angajare de clovn", "Masinaria Cehov", "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" si "Cronica unui rasarit de soare avortat", recent pusa in scena la Mundi, sint doar patru dintre piesele lui Visniec care se joaca in aceasta stagiune la teatre din Romania. Matei Visniec s-a nascut la Radauti (judetul Suceava), iar din 1987 traieste la Paris. Regizorul Gherasim-Robu, aflat la prima punere in scena a unei piese de Visniec, este tot din Radauti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.