LifeStar 5 Iunie 2008 10:58
Brigitte Bardot a fost amendata ieri de catre tribunalul de corectie din Paris cu suma de 15.000 euro, pentru incitarea la ura rasiala, pe baza unei serii de remarci ostile fata de comunitatea musulmana exprimate cu un an si jumatate in urma intr-o scrisoare publica.

In decembrie 2006, actrita a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, la acel moment ministru de interne, in care reclama ca animalele ucise de musulmani, cand au sarbatorit o zi de sacrificiu, nu au fost anesteziate inainte de a li se lua viata, arata NewsIn.

"M-am saturat sa fim dusi de nas de toti acesti oameni care ne distrug, ne distrug tara impunandu-si faptele", a scris Brigitte Bardot intr-un text publicat in Info-Journal si distribuit simpatizantilor fundatiei Brigitte Bardot.

Actrita, care in prezent are 73 de ani, a fost data in judecata de mai multe asociatii antirasiste, sub acuzatia ca a "provocat discriminare si ura rasiala".

Brigitte Bardot, care a lipsit de la audienta pe motivul ca "a avut dificultati de deplasare", a trimis o scrisoare tribunalului in care s-a declarat "dezgustata de hartuirea" la care a fost supusa din partea acestor asociatii, si "obosita si plictisita".

"Si eu, si eu sunt obosita si plictisita", a replicat procurorul, Anne de Fontette, aducand in atentia celor prezenti celelalte patru condamnari ale actritei pentru cuvinte asemanatoare, din ultimii 11 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.