Dupa o scurta pauza departe de masina de scris, timp in care s-a concentrat asupra noului sau album "Flavors of Entanglement", Alanis Morissette a reinceput lucrul la prima sa carte. Alanis va concerta in cadrul B’ESTFEST 2008 in prima zi a festivalului, pe 4 iulie. Produs de Emag!c Entertainment, B’ESTFEST 2008 va avea loc in cadrul complexului Romexpo, in zilele de 4, 5, 6, si respectiv 11 iulie - B’ESTFEST AFTERSHOCK.

Cartea artistei se va axa pe problemele femeilor si va acoperi subiecte legate de sexualitate, frumusete, relatii si munca. Alanis a precizat ca sursa de inspiratie o reprezinta povestile intime care i-au fost impartasite de catre prietenele sale si ca nu va fi o carte “de memorii”. Un alt motiv pentru care cantareata canadiana a amanat lucrul la aceasta carte este relatia cu actorul Ryan Reynolds. “Am pus deoparte cartea pentru o vreme… S-au petrecut multe schimbari in viata mea iar aceasta treaba cu deadline-ul nu prea a mers. Chiar nu este momentul potrivit pentru stabilirea unui termen limita, mai ales cand este vorba despre o carte atat de mare”, a spus Alanis.

Alaturi de Alanis Morissette, line-up-ul festivalului ii mai cuprinde pe Cypress Hill, UNKLE (live), Apollo 440 si Miss Platnum (4 iulie), Kaiser Chiefs si Manic Street Preachers (5 iulie), Roisin Murphy (Moloko), Nelly Furtado, Stereophonics si Sunrise Avenue (6 iulie), Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11 iulie).