Jean Claude Van Damme a revenit la Bucuresti pentru a lua un prim contact cu filmul in care va juca aici incepand din luna mai, la studiourile Castel Film. Actorul american a fost pentru prima data in Romania la invitatia studiourilor Kentauros, in decembrie 2004, cand a declarat ca a venit sa viziteze tara pentru un viitor lung-metraj.

"Second in Command", ale carui filmari vor incepe in mai si vor dura sapte saptamani, este un film de actiune tipic. Van Damme va interpreta un rol similar cu cele pe care le-a tot avut de-a lungul carierei, de la "Soldatul universal" si "Timecop" la "Maximum Risk" si "Replicant".
Regia ii apartine britanicului Simon Fellows, care a mai realizat doua filme in Romania: "Samantha's Child" (2003) si "7 Seconds" (2004), cel din urma cu Wesley Snipes. Potrivit lui Bogdan Moncea, mai mult de jumatate din productie se va filma in studiouri, unde vor fi construite decoruri exterioare si interioare. O serie de scene se vor turna in diferite locuri din Capitala.

Tot in luna mai vor incepe la Castel filmarile pentru inca un film cu Wesley Snipes, pentru o productie franceza si una Miramax. Jean Claude Van Damme, poreclit "Muscles form Brussels" (s-a nascut si a crescut in Belgia), si-a folosit forta fizica de fost campion de karate ca atu la inceputul carierei sale cinematografice in Statele Unite. De ajutor i-a fost si norocul, pentru ca a ajuns la Hollywood la momentul potrivit: cand Chuck Norris era singurul star alb din filmele de actiune. Si-a castigat faima cu "Soldatul universal", lansat in 1992, si a urmat tiparul de personaje dure si puternice in alte filme comerciale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.