Din distributia filmului care va fi realizat dupa best-seller-ul "Codul lui Da Vinci" scris de Dan Brown va face parte si Sir Ian McKellen, actorul care i-a dat viata lui Gandalf in Stapanul Inelelor.
Inca de anul trecut vestea ecranizarii controversatului roman a aruncat nume mari de la Hollywood in lupta pentru obtinerea unui rol in ceea ce se anunta a fi pelicula anului 2006. Actrita de origine franceza Audrey Tautou, devenita celebra cu rolul din filmul "Amelie", va interpreta rolul principal feminin in ecranizarea romanului "Codul lui Da Vinci". Audrey ii va da viata lui Sophie Neveu, asistenta profesorului criptolog Robert Langdon, rol ce i-a revenit lui Tom Hanks. Audrey Tautou a declarat presei ca are emotii in ceea ce priveste acest rol, mai ales ca despre Sophie Neveu, personajul sau, se lasa sa se inteleaga in carte ca ar fi descendenta lui Iisus.

SOTIA LUI IISUS

Cartea "Codul lui Da Vinci" a fost tradusa in 42 de limbi, s-a vandut in peste 17 milioane de exemplare in toata lumea, cu un profit de 140 de milioane de lire sterline. Aparitia sa a iscat numeroase controverse, cele mai vehemente critici si acuze de erezie venind din partea Bisericii Catolice si Ortodoxe. Romanul se bazeaza pe o teorie conspirationista care ar ascunde un secret protejat timp de 2000 de ani de societatea "The Priory of Sion", mister care din clipa descifrarii sale ar clatina din temelii lumea crestina. Conform povestii inchipuite de Brown, Sfantul Graal nu ar fi, asa cum se crede, un pocal din care Iisus Christos a baut la Cina cea de a taina, ci ar contine o serie de documente care cuprind invataturile Lui, date spre pastrare Mariei Magdalena, nimeni altcineva decat sotia Mantuitorului.

Celebra pictura "Cina cea de taina" a lui Leonardo Da Vinci (membru in societatea Priory of Sion, organizatia celor care cunosc secretul Sfantului Graal) se pare ca ascunde, la fel ca multe alte opere ale acestuia, o serie de mesaje codate. Astfel, in amintitul tablou, apostolul care sta langa Iisus ar fi o femeie, Maria Magdalena, si nu sfantul Ioan, asa cum s-a crezut intotdeauna. Straturile de vopsea ramase de la desele reconditionari, mizeria si praful au acoperit trasaturile feminine ale personajului infatisat de pictura, mai precis prezenta sanilor. Greu de crezut ca Leonardo Da Vinci sa comita o asemenea eroare anatomica tinand cont de cunostintele solide ale acestuia in domeniu.

SANGE REGAL

Romanul spune ca Iisus a fost casatorit si ca Maria Magdalena (descendenta a unei familii regale provenite din casa evreiasca a lui Benjamin) a adus pe lume dupa Rastignire o fata, pe teritoriul vechi al Frantei. Mai mult, sangele lui Iisus si al Magdalenei ar fi fost dus mai departe prin dinastia franceza Merovingiana. Conform autorului, aceste fapte au fost ascunse de Biserica in tot acest timp din dorinta de a-i conferi aura sfanta Mantuitorului, iar Maria Magdalena a fost discreditata fiind prezentata drept prostituata tot din acest motiv. Descoperirea informatiilor din Sfantul Graal ar confirma toate aceste lucruri pe care Biserica ar fi urmarit dintotdeauna sa le distruga.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.