LifeStar 29 Mai 2008 01:04
La sase luni dupa ce a devenit mamica, Andreea Marin promite ca se va implica si va face tot ce poate pentru votarea unei modificari de lege, care stabileste criteriile pe baza carora sunt calculate indemnizatiile acordate parintiilor pentru cresterea copilului.
Dupa doar doua-trei luni in care a ridicat de la Posta, cei aproximativ opt milioane de lei vechi, acordati de stat pentru cresterea copilului, Andreea Marin Banica ia atitudine si se declara impotriva legiilor din Romania. Realizand ce inseamna aceasta suma pentru necesitatiile unui bebelus, Zana a promis solemn, pe blogul ei personal, sa se intereseze de un proiect de lege care ar modifica criteriile pe baza carora sunt calculate indemnizatiile acordate parintiilor. “In privinta legii prezente care nu incurajeaza femeile ce au un venit bun in prezent sa ramana insarcinate, caci isi pun problema ca opt milioane pe luna obtinuti de la stat dupa ce raman acasa e o suma modica, ma voi interesa ce s-a mai intamplat cu acel nou proiect de lege”, raspunde aceasta unei mamici. Dupa ce ani la rand a cotizat la fondurile de sanatate, a platit impozite si s-a bucurat de statutul de vedeta, renumerat mai mult decat corespunzator, Andreea a constatat ca suma acordata de stat pentru Violeta este mult prea mica comparativ cu standardele sale si s-a decis sa schimbe legea (votata la 1 ianuarie 2004) care stabileste ca acest drept va fi calculat la 85% din salariul mediu pe economie, mai precis, aceiasi bani pentru absolut toti copii Romaniei, indiferent daca mamicile aveau inainte de maternitate salarii astronomice. Nici Senatul si nici Guvernul nu sustin acest proiect de lege si exista multe femei care odata ajunse la un salariu net de peste 2.000 RON amana nasterea unui copil din cauza sumei de 800 RON.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.