LifeStar 28 Mai 2008 10:10
Actorul si regizorul american Sydney Pollack a incetat din viata luni, la varsta de 73 de ani, din cauza unei forme de cancer, a anuntat revista Variety, citata de AFP.
Actorul a decedat la locuinta sa din Pacific Palisades, Los Angeles, inconjurat de familie.
Considerat unul dintre cei mai prolifici oameni din cinematografia de dupa Al II-lea Razboi Mondial, el a abordat toate genurile de film, de la cele de dragoste, pana la cele de suspans, trecand prin televiziune. Pollack a primit sapte premii Oscar pentru "Out of Africa" (Departe de Africa, 1986), printre care pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun regizor.

A fost nevoit sa renunte din cauza bolii, in august 2007, la turnarea filmului "Recount", despre alegerile prezidentiale americane din anul 2000.

Sydney Pollack a mai facut filme cu teme politice, printre care "Three Days of the Condor" (Cele trei zile ale condorului), cu Robert Redford, in 1975. In anul 1986, el i-a oferit lui Robert Redford, actorul sau preferat, si rolul principal in "Out of Africa".

Regizorul, provenit dintr-o familie de imigranti evrei rusi, a mai turnat "They shoot horses, don't they?" (Si caii se impusca, nu-i asa?), "Tootsie", cu Dustin Hoffman, si "Interpreter" (Interpretul) cu Nicole Kidman si Sean Penn.

Pollack a lucrat, printre altii, cu Tom Cruise, Barbra Streisand, Paul Newman si Sydney Poitier.
Ultimul sau film, "Sketches of Frank Gehry" (2005) este un documentar despre arhitectul care a conceput faimosul muzeu Guggenheim din Bilbao (Spania).

"Sydney facea lumea putin mai buna, filmele putin mai bune si chiar cina putin mai buna", a declarat actorul George Clooney intr-un comunicat citat de Variety. "Ne va lipsi teribil", a adaugat el.

Nascut in 1 iulie 1934, in Lafayette, Indiana, el s-a mutat la New York la varsta de 17 ani, unde a studiat actoria. A regizat seriale de televiziune inainte de a se lansa in cinematografie, in anul 1965, cu "The Slender Thread" (O viata la capatul firului).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.