LifeStar 26 Mai 2008 03:10
Nico si Vlad Mirita s-au clasat pe locul 20, din 25 de tari europene participante. Trofeul Eurovisionului din acest an a fost castigat de Rusia, cu 272 de puncte, urmata de reprezentanta Ucrainei (230 de puncte) si de cea a Greciei (218 puncte).

La concursul Eurovision 2008, pe Belgrade Arena,la finalul celei de-a 53-a editii din istoria acestei competitii, Nico si Vlad Mirita au reusit sa obtina doar 45 de puncte oferite gratie romanilor din Spania si Moldova.

Interpretarea stangace, lipsa totala a showu-lui de pe scena, dezavantajul primilor intrati ( pe a caror piesa se regleaza sonorizarea), neparticiparea reprezentantilor Italiei (care ar fi putut aduce voturi suplimentare din partea “capsunarilor”), dar mai ales imaginea Romaniei in Europa, au aruncat tara noastra in coada clasamentului, relateaza Ziarul.

Editia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfasura in Rusia, dupa ce Dima Bilan a castigat competitia din acest an cu piesa "Believe". El a obtinut un total de 272 de puncte. Aceasta este prima
data cand Rusia castiga concursul Eurovision. In 2006, Bilan s-a clasat pe locul doi in finala care a avut loc la Atena. Potrivit Ziua, anul acesta, el a fost unul dintre favoritii marii finale, fiind insotit pe scena de violonistul Edvin Marton, care l-a acompaniat la vioara sa Stradivarius, precum si de patinatorul medalia olimpic Evgheni Plusenko, care a evoluat pe o mica scena de gheata, intr-un numar coregrafic.

Trofeul pentru romani
Presa internationala afirma ca Nico si Vlad Mirita au avut unele dintre cele mai bune voci din concurs. Cei doi au obtinut insa cel mai slab rezultat al Romaniei din ultimii 10 ani. Cu toate acestea echipa Romaniei a revenit in tara cu un trofeu obtinut de Andrei Tudor, compozitorul melodiei, care a fost premiat dupa concurs, de EBU, cu trofeul pentru Cea mai buna piesa de la aceasta editie.

„Au fost anumite combinatii“
„Nu am stiut ca e atat de dur concursul, dar a fost o experienta importanta pentru mine“, a spus Nico, dezamagita de rezultatul la Eurovision. „Nu a fost fair-play rezultatul, mai ales ca Andrei a castigat de la EBU premiul pentru Cea mai buna piesa. Eu sunt multumita, noi ne-am facut treaba asa cum am stiut mai bine sa ne-o facem. Cred ca show-ul conteaza foarte mult, am observat acest lucru la tarile clasate in top 5“, a adaugat ea.

„Aici jocurile au fost facute dinainte, au fost anumite combina- tii, iar asta s-a vazut din punctajele acordate. Le multumim tuturor celor care au apreciat piesa noastra si au votat-o. Suntem, desigur, dezamagiti de rezultat si sunt foarte surprins ca nu am primit, totusi, nici macar un punct de la anumite tari care ne-au acordat o mare atentie si ne-au aratat mult interes“, a declarat si Vlad, citat de Evenimentul Zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.