LifeStar 24 Mai 2008 17:37
Fostele campioane Nadia Comaneci si Doina Melinte, alaturi de cantareata Loredana Groza, se numara printre cele 13 personalitati votate de bacauani pentru patrimoniul de valori al judetului, din care fac parte si George Enescu, Stefan cel Mare si Vasile Alecsandri, informeaza NewsIn.

Lista personalitatilor ii mai include pe George Bacovia, Costache Negri, Eremia Grigorescu, Gheorghe Vranceanu, Constantin Galeriu, Radu Beligan si Ion Dragoi.

„Toate aceste nume exceptionale pe care le-a dat judetul Bacau au marcat destinul si evolutia nu numai in aceasta zona a Moldovei, dar si in restul tarii si in lume. Iar faptul ca bacauanii le-au considerat figuri marcante, care definesc cel mai bine identitatea judetului nostru, nu face decat sa intareasca acest adevar”, spune presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea.

Lista personalitatilor a fost definitivata in cadrul campaniei "13 Legende pentru Bacau", un proiect cultural ce are drept scop promovarea imaginii judetului Bacau, prin folosirea patrimoniului istoric si cultural, atat in randul locuitorilor sai, cat si la nivel national si international.

Pentru desemnarea celor 13 "legende", Consiliul Judetean Bacau, in colaborare cu Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS, a realizat un sondaj de opinie in randul bacauanilor, in perioada 23 aprilie-5 mai 2008. Bacauanii si-au putut alege favoritii dintr-o lista de 30 de personalitati din toate domeniile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.