LifeStar 23 Mai 2008 15:54
Dupa ce Printul Caspian a luat cu asalt America in noul film din franciza Narnia, detronandu-l pe Omul de Otel, un alt print se profileaza la orizont. De data asta, un print cu origini mai putin narative: printul Persiei din jocul video cu acelasi nume.

Jake Gyllenhaal si-a adjudecat coroana printului Dastan din faimosul joc video pentru adaptarea cinematografica planuita de Disney. Studioul face o miscare indrazneata, incercand sa intre din nou in painea francizelor dupa succesul inregistrat cu “Piratii din Caraibe”.

Filmul “Prince of Persia: Sands of Time” a fost scris in ton cu binecunoscutul joc – creatorul acestuia din urma, Jordan Mechner, s-a asigurat de asta cand s-a alaturat lui Doug Miro si Carlo Bernard pentru dezvoltarea scenariului. Compania Ubisoft a castigat bani garla de pe urma popularei francize a jocului video pe care l-a lansat acum aproape 20 de ani. Dupa primul titlu din 1989, au urmat sase sequel-uri (episoade ulterioare) si multe spin-off-uri (jocuri bazate pe jocul initial) de-a lungul anilor.

O noua editie din jocul “Printul Persiei” va aparea spre sfarsitul lui 2008 iar filmul, a carui productie va demara in Maroc din iulie anul curent, va avea probabil o premiera estivala in 2009 si se spera ca va fi un blockbuster cum numai in vara putem vedea.

Plasata in Persia medievala, povestea il are in centru pe Dastan, un print neinfricat care intra in hardasie cu o printesa rivala pentru a strica pasenta unui cap incoronat – miza este lumea intreaga, care, daca raufacatorul isi atinge scopul, va fi inghitita de nisipurile unei mari furtuni, eliberate din clepsidra lor. Eroul nostru are la indemana Pumnalul Timpului, pe care trebuie sa-l foloseasca pentru a-si repara greseala responsabila pentru tot haosul.

Rolul printesei naravase Tamina va fi jucat de Gemma Arterton. Producatorul Jerry Bruckheimer va lucra pentru prima oara cu Jake Gyllenhaal, despre care spune ca “e un actor minunat. L-am urmarit de ceva timp si am sperat sa am ocazia sa lucrez cu el.”


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.