"Lumea nu are nevoie de inca o linie vestimentara", spune Bono, solistul multitalentat al trupei U2. Chiar daca nevoile lumii sunt altele, muzicianul irlandez si sotia lui, Ali Hewson, au decis sa se lanseze si ei in moda cu o colectie intitulata "Edun" ("Nude" citit invers"), creata in colaborare cu designerul Rogan. Nu va grabiti insa sa-l declarati pe Bono artificial: hainele din aceasta colectie sunt create din materiale organice si fabricate in ateliere familiale din America de Sud si Africa, ai caror angajati nu sunt exploatati cu salarii de mizerie. "Nu pretindem ca salvam lumea in acest fel, dar macar incercam sa facem ceva", a spus designerul Rogan, care viziteaza fiecare atelier si discuta cu lucratorii.

Linia vestimentara a lui Bono cuprinde tricouri din bumbac la preturi situate intre 80 si 175 de dolari, sacouri de canepa la pretul de 312 dolari, fuste mini din denim (120 de dolari) si blugi din bumbac (168-175 de dolari) brodati cu poeme de Rainer Maria Rilke. Toate acestea impreuna cu garantia de natura sa linisteasca constiintele sensibile ca hainele nu sunt fabricate cu sudoarea unor copii infometati.
Ca si Bono, sotia lui face campanie de ani de zile impotriva exploatarii comerciale a copiilor din Africa si a altor asemenea cauze. Dar spre deosebire de multe sotii de staruri rock, ea a ramas in spatele scenei. "Edun" este primul ei proiect mediatizat si nu este obisnuita sa fie ea centrul atentiei. "Va fi interesant", spune ea. "In Irlanda sunt destul de cunoscuta, dar nu si in SUA, ceea ce era bine. Dar cred ca tocmai am stricat asta". Mama a patru copii, Hewson spune ca este amuzant sa lucreze cu sotul ei.

In ciuda look-ului inconfundabil, Bono nu a fost niciodata un impatimit al modei. Insa in turneul pe care il vor incepe pe 28 martie, membrii trupei U2 vor aparea pe scena purtand cel putin tricouri Edun.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.