LifeStar 17 Mai 2008 12:56
Elena Basescu va fi audiata, la termenul din 13 iunie, in procesul de la Judecatoria Sectorului 5, in care a dat in judecata ziarul "Cancan", pentru ca a scris ca este dependenta de droguri, informeaza NewsIn.

La termenul de azi, avocatul Elenei Basescu, Radu Petru Pricop, a depus la dosar analize medicale ale acesteia si mai multe inscrisuri care dovedesc pozitia "Cancan" fata de Elena Basescu.

Elena Basescu a dat in judecata, la inceputul acestui an, atat ziarul "Cancan", cat si cotidianul "Tricolorul", de unde a fost preluata initial informatia potrivit careia fiica presedintelui ar fi consumat droguri. In cazul ziarului "Tricolorul", judecatorii au disjuns acuzatiile pentru ca nu a fost identificat autorul articolului.

Avocatul neaga existenta vreunei rafuieli politice si invoca numai prejudiciul de imagine adus mezinei presedintelui Romaniei in procesul intentat de aceasta unor publicatii de presa, potrivit carora ar consuma substante stupefiante.

"Ce rafuiala politica? Nici vorba, nici n-am stiut ca este publicatia domnului Corneliu Vadim Tudor", a declarat, in data de 18 ianuarie, avocatul Elenei Basescu, Radu Petru Pricop, referindu-se la publicatia "Tricolorul". In acest cotidian a aparut, in data de 13 noiembrie 2007, un articol potrivit caruia fiica cea mica a pesedintelui ar fi dependenta de droguri.

"Este vorba despre niste acuzatii despre care noi apreciem ca nu le poate justifica nimeni, conform carora clienta mea ar fi utilizat, la un moment dat, substante stupefiante. Ceea ce facem noi acum este repararea unui prejudiciu de imagine cauzat si de intruziunile repetate in viata intima si personala si de familie a clientei mele", a mai spus avocatul.

"Articolul a aparut initial in <<Tricolorul>>. Preluarea, la fel de vinovata, a facut-o editura Cancan Media. Instanta va decide daca este in masura sa raspunda <<Cancan>>-ul, sau nu. In ceea ce ne priveste, consideram ca sunt deopotriva resposabili, intrucat propagarea, diseminarea unei astfel de stiri trebuie, totusi, sustinuta, de un minimum de material probator. Nu este suficienta doar citarea sursei de la care a preluat respectivul articol", a motivat Pricop chemarea in judecata a societatii Cancan Media.
"Ziarul <<Tricolorul>> este citat, numai ca apare sub o editura cu un alt nume (n.r. - societatea <<Editura Esperanta>>)", a mai precizat avocatul Elenei Basescu. Problema fiicei presedintelui este identificarea semnatarilor articolelor, afirma acesta.

"Vom face toate demersurile necesare pentru aflarea autorului articolului, in masura in care <<Tricolorul>> va avea un feed-back corespunzator. Vom face adresa catre publicatie in acest sens", a delarat Pricop.

In ceea ce priveste ziarul "Cancan", avocatul a sustinut ca in cazul lui Bogdan Tiberiu Iacob (n.r. - semnatarul articolului in care au fost citate fragmente din "Tricolorul"), e foarte posibil ca acest nume sa fie, de fapt, un pseudonim si, in consecinta, ar putea exista dificultati pricind identificarea autorului.
Avocatul Elenei Basescu a spus ca daunele cerute sunt simbolice. "Daunele materiale cerute sunt in cuantum de 1 leu, sunt simbolice, reprezinta efectiv repararea prejudiciului nostru moral si atat."

Prezenta la proces, Elena Basescu a refuzat sa faca vreo declaratie. "Azi am avocat, vorbiti cu el", a argumentat fiica presedintelui Traian Basescu, la iesirea din sala de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.