Romanca Anamaria Marinca a cistigat Premiul Bafta pentru cea mai buna actrita, cu rolul din "Sex Traffic", un film despre doua fete din Republica Moldova care ajung unor traficanti de carne vie, a transmis BBC. Premiile Bafta, decernate duminica seara la Londra, sint acordate anual de Academica britanica pentru arta cinematografica si televiziune si reprezinta echivalentul Oscarurilor de peste Ocean.
Anamaria Marinca si-a facut debutul in televiziune cu rolul din "Sex Traffic", distins, in ceremonia de duminica seara, cu premiul pentru cel mai bun film TV. Pelicula prezinta povestea a doua surori din Republica Moldova care, dupa ce sint rapite si trecute ilegal prin Romania si alte citeva tari, ajung la Londra.
Regizat de David Yates, "Sex Traffic", o drama in doua episoade difuzata de postul britanic Channel 4, mai are in distributie citiva actori romani, intre care Maria Popistasu (sora Anamariei Marinca in film), Rodica Negrea si Zoltan Butuc.

"E nemaipomenit. Am crezut ca nu am auzit bine in momentul in care mi-a fost anuntat numele", a spus Marinca, citata de BBC. "Cred ca a fost important ca a fost povestita aceasta istorie, mai ales ca vin dintr-o tara care se confrunta cu acest gen de probleme", a adaugat ea.
Actrita in virsta de 26 de ani a absolvit, in 2000, Universitatea din Iasi, la Sectia Teatru si a cistigat in acelasi an Gala Tinerilor actori de la Mangalia. Timp de doi ani a fost actrita a teatrului din Piatra Neamt. Pentru rolul din "Sex Traffic" ea a cistigat in martie si premiul pentru cea mai buna actrita acordat de Royal Television Society din Marea Britanie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.