Campania electorala reprezinta una din cele mai mari sanse de imbogatire pentru artistii nostri.

Pacat ca se intampla doar o data la patru ani, dupa cum spune Mihai Traistariu, care si-a cumparat, cu ani in urma, doua apartamente in urma concertelor “politice”. Incepand cu 1 mai, unii cantareti isi maresc tarifele, altii spera doar sa prinda contracte bune si nu au pretentii prea mari. Dintre cei chestionati de noi, toti spun ca vor canta pentru fiecare partid care-i va invita, refuzand astfel sa se “vanda” doar unuia.

Mihai Traistariu, unul dintre artistii cu cea mai rapida ascensiune financiara, ne-a povestit ca in 2000 a avut norocul sa castige atat de multi bani, incat si-a putut cumpara doua apartamente. “Campaniile electorale sunt o pleasca, un noroc care vine peste noi, din pacate, doar o data la patru ani. Tocmai de asta, artistii exploateaza cat pot aceasta perioada. Si adevarul este ca se castiga uimitor de bine. Eu, acum opt ani, mi-am luat doua apartamente cu banii obtinuti in urma concertelor electorale”.

Cu o astfel de sansa, artistii nu se mai intalnesc decat in perioada sarbatorilor de iarna. “Deja am primit foarte multe oferte si voi merge sa cant pentru toate partidele, nu voi alege unul singur. Pana acum am stabilite in jur de 45 de concerte si va trebui sa fiu in forma, este obositor. Probabil ca o sa-mi iau si cate doua pe zi, daca sunt in orase apropiate. Am fost invitat sa merg pe 3 mai la Ziua Romanilor, care se sarbatoreste in Statele Unite, dar am refuzat, pentru ca as fi pierdut prea multi bani”, ne-a mai spus Traistariu.

Onorariul artistului este de 1.500 de euro pe concert, plus cheltuielile de transport, cazare si masa. In general, organizatorii campaniilor electorale prefera sa adune “pachete” de cinci-sase artisti si trupe, in scopul atragerii a cat mai multor oameni, si devin extrem de darnici cand vine vorba de imaginea lor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.