Stefan Banica jr. acuza SC TVR MEDIA SRL de incalcarea drepturilor de autor, pe motiv ca ar fi reprodus si comercializat, fara acordul artistului, DVD-ul "Maestrii comediei", in care apare Stefan Banica senior si cere daune estimate la 30.000 de euro, informeaza NewsIn.

In cererea de chemare in judecata, Stefan Banica jr. precizeaza ca TVR MEDIA "a reprodus si distribuit mai multe DVD-uri "Maestrii Comediei", in care sunt redate interpretari ale maestrului Stefan Banica, realizate in perioada anilor cand acesta era in viata".

"Toate reproducerile si distribuirile efectuate de parata (n.n. TVR MEDIA) au fost realizate fara acordul subsemnatului. Am solicitat in repetate randuri negocierea si semnarea unui contract de cesiune a drepturilor de autor, precum si plata unei remuneratii echitabile. Desi nu s-a ajuns niciodata la un acord pe cale amiabila, parata a continuat sa reproduca si sa distribuie interpretarile (n.n. Maestrii comediei) pana la momentul formularii prezentei cereri", sustine Stefan Banica jr. in motivele actiunii.

Artistul mai arata ca TVR MEDIA ar fi incalcat cu rea credinta drepturile de autor asupra operelor tatalui sau, dat fiind ca a continuat sa distribuie DVD-ul fara acordul lui Stefan Banica jr.

"Pentru repararea prejudiciului produs, se impune acordarea de daune interese al caror cuantum va fi precizat definitiv, dupa administrarea probelor si, eventual, a unei expertize de specialitate", sustine Stefan Banica jr. in cererea de chemare in judecata, stabilind 30.000 de euro ca suma initiala.

Artistul mai cere magistratilor Tribunalului Bucuresti sa oblige TVR MEDIA sa inceteze cu reproducerea, distribuirea neautorizata si comercializarea, sub orice forma, a DVD-ului "Maestrii Comediei". In al treilea rand, Stefan Banica jr. solicita instantei sa oblige TVR MEDIA si la plata de "daune cominatorii in cuantum 3000 de euro pentru fiecare zi intarziere, in ipoteza neindeplinirii obligatiei de a inceta actele de reproducere si distribuire neautorizata a DVD-ului".

Instanta a fixat primul termen de judecata pentru data de 3 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.