J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, a marturisit, potrivit CNN, ca a vrut sa se sinucida. Scriitoarea, aflata la varsta tineretii, ramasa singura cu fetita ei, suferea din cauza unei depresii, dupa despartirea de primul sot.

In acea perioada, Rowling locuia intr-un apartament saracacios si nu putea sa isi permita sa plateasca nici macar chiria.

„Aveam ganduri de sinucidere atunci”, a marturisit Rowling. „Ceea ce m-a facut sa vreau sa lupt cu aceasta situatie, a fost fetita mea. Perioada tineretii mele a fost foarte dificila, eram foarte saraca la douazeci si ceva de ani”.

Pentru a invinge in batalia cu depresia, Rowling a cautat ajutorul unui profesionist. In acea perioada, Rowling a inceput sa scrie primul volum din seria Harry Potter, publicat in 1996. Acest personaj i-a adus faima, iar acum, scriitoarea este una dintre cele mai bogate femei din lume.

Peste 325 de milioane de carti, traduse in 64 de limbi, au fost vandute in intreaga lume, iar Harry Potter a devenit si erou de film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.