Deși este profesor de mai bine de cinci luni, la Academia de Studii Economice, Andrei Hrebenciuc, iubitul Elenei Băsescu, tot mai are trac. La cursuri încearcă să-și ascundă emoțiile în spatele unui zâmbet.

Reporterul Click! a mers, ieri dimineață, la Academia de Studii Economice, unde Andrei Hrebenciuc predă economie europeană. Ca orice profesor și el a “ciupit”din ora de curs, întârziind 5 minute.

Îmbrăcat simplu, dar cu bun gust, ai fi putut foarte ușor să-l confunzi cu un student. Doar BMW-ul luxos, parcat lângă facultate, îl poate da de gol. A intrat grăbit și a cerut lista de prezență, înainte de toate.

Apoi a vrut să verifice temele date pentru acasă. În timp ce studentele de anul III “turuiau” de zor, tânărul profesor le urmărea atent și nu ezita să le laude atunci când meritau. Când lucrurile deveneau prea complicate, Hrebe jr. făcea o glumă, încercând să destindă atmosfera. Nu-i place să scrie la tablă.

“Scriu foarte urât și n-ați înțelege nimic”, s-a scuzat, cu un zâmbet larg, Andrei. Studentele tânărului sunt “muncite”, de la un seminar la altul, cu proiecte stufoase. Deși poate fi numit începător, Andrei dovedește în clasă că este stăpân pe materia predată și totodată capabil să argumenteze fiecare afirmație.