Marea Britanie este prea indulgenta cu vedetele care consuma droguri! Iata una dintre concluziile unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite care a studiat fenomenul traficului si consumului de droguri la nivel global.

Raportul a fost realizat de catre organismul Natiunilor Unite care coordoneaza lupta impotriva producerii, traficului si consumului de droguri.

Iar concluziile sale nu sunt deloc blande cu autoritatile britanice, alaturi de cele din alte state ale Uniunii Europene. Si asta pentru ca autoritatile britanice sunt acuzate ca fie dau pedepse foarte blande, fie nu pedepsesc deloc - sau cu suspendare - vedetele acuzate de consum de droguri, indiferent de domeniul de activitate al acestor vedete.

Acest fapt ar avea implicatii grave datorita mesajului nociv pe care vedetele consumatoare de droguri il transmit celor tineri.

Ca exemple sunt prezentate cazurile unor nume celebre precum Kate Moss, Amy Winehouse sau Pete Doherty, acuzati de consum de droguri dar niciodata condamnati si la executarea pedepsei.

Conform unui specialist britanic in drept, pedepsele date consumatorilor de droguri sunt mici si in multe cazuri cei vinovati sunt trimisi in clinici de reabilitare.

Iar amenzile sunt nesemnficative pentru vedetele care sunt multimilionare.

Acelasi specialist arata ca un model pentru sistemul juridic britanic ar trebui sa fie cel din Statele Unite, unde pedepsele la care sunt supuse vedetele consumatoare de droguri ar fi mai eficiente.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.